Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: рекордна перемога Куликова-Білки, Агротех виходить у плей-офф

ААФУ: рекордна перемога Куликова-Білки, Агротех виходить у плей-офф

Склади, огляди та відео чергового туру Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд під егідою ААФУ сезону 2023/24 в огляді Sport Arena.

Артур Валерко, Sport Arena.

Група 1 – 20-й тур

субота, 11 травня 2024 року

VIVAD (Романів) – Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ) - 0:0

Незабитий пенальті: Березін (VР), 90+3 – вище воріт

VIVAD: Сингаївський, Павловський, Кучерчук©, Кужіль, Базь, Мосійчук, Яворський (Гордеєв, 46), Петрук (Березін, 66), Швець (Мазуренко, 80), Вакула (Федорчук, 59), Борисевич. Запасні: Дворнін, Тимофєєв, Тарасюк, Чопенко. Головний тренер: Віктор Чорний.

Ревера 1908-ФАПФ: Панчак, Школьний, Сальваровський (Равлюсь, 90), Коновалов, Максименко (Гоголь, 90), Бойко©, Кукурудз (Шмаль, 74), Дрекало (Салій, 74), Угринюк (Шкварилюк, 66), Неледва, Пащак (Корвацький, 77). Запасний: Кравець. Головний тренер: Ярослав Матвіїв.

14:00; 11.05.2024. Романів. Стадіон "Центральний". Поле 3; +15С

Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)

Попередження: Вакула, 56, Базь, 64

Хоча Ревера 1908-ФАПФ перебуває на останньому місці, прогрес у весняній частині сезону в команди настільки відчутний, що за набраними очками в 2024 році вона перебуває в п’ятірці найкращих. Навіть досить міцний із низкою досвідчених виконавців змушений був зважати на прогресуючого аутсайдера.

В важкій боротьбі при немалій кількості створених моментів воротарі явно перегравали польових гравців. А кульмінація протистояння настала в самій кінцівці. Після кутового Гордєєв відпасував на Мазуренка, за яким кинувся Шкварилюк і збив романівця. Ще один джокер господарів – Березін – половину справи зробив: з 11-метрової позначки воротаря переграв.

Але, хоча Панчак метнувся вліво від себе, а Микола бив по центру горою, він промахнувся. М’яч пройшов над поперечиною, а з ним – і два очка, які вже були в руках VIVAD’у.

Герой матчу від Sport Arena: Олег Панчак (Ревера 1908-ФАПФ)

Неодноразово виручав свою команду під час складного виїзду на Житомирщину, тож у кінцівці Фортуна допомогла Панчаку з пенальті.

https://www.youtube.com/watch?v=FbgrVIfELsQ

неділя, 12 травня 2024 року

Подоляни (Тернопіль) - Пробій (Городенка) - 0:1 (0:1)

Гол: Сікач, 40

Подоляни: Крупниченко, Фриз (Падух, 77), Сагайдак, Тарасов (Васильченко, 46), Ткачик (Царюк, 83), Мальський©, Мацієвський, Проців, Трух (Тяпкін, 55), Бутенко (Співак, 83), Жуміга. Запасні: Чубак, Кірієнко, Дячинський. Головний тренер: Андрій Хоптовий.

Пробій: Піцан, Борисевич© (Комуніцький, 90+3), Я.Пархуць, В.Пархуць, Писко, Радульський, Харук (Дриган, 64), Сікач (Романчук, 82), Сондей, Волошинович (Іваничук, 77), Дитко (Ключко, 90). Запасні: Креховецький, Білик. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

13:00; 12.05.2024. Тернопіль. Стадіон "Футбольне поле №1". Поле 3; +17С

Суддя: Козак Тарас (Львівська обл.)

Попередження: Харук, 21, Фриз, 65, Мальський, 71, Волошинович, 77, Я.Пархуць, 83, Сагайдак, 90+2, Борисевич, 90+2

Подоляни дуже переконливо грають на своєму полі – в 2024 році виграли всі три зустрічі вдома з загальним рахунком 11:2, не програвали в Тернополі ще з жовтня минулого року. Проте НК Пробій у цьому складному виїзді проявив командний дух і самовідданість.

Ще в першому таймі гості створили кілька моментів біля воріт граючого тренера господарів Крупниченка. Активно діяли фланги, причому, група флангових і атакувальних півзахисників постійно зміщувалася, комбінувала, розтягувала редут ФАТ Подоляни. І ось ближче до перерви після ауту Сондей хорошим пасом підключив Сікача, і Микола видав сольний рейд. Оминувши кількох суперників, Сікач з лівої ноги метрів із 15-ти несподівано пробив у дев’ятку – 0:1.

Подоляни володіють гарним атакувальним потенціалом, хоча й залишився в запасі їхній основний нападник Дячинський. За звичних обставин ті ж Жуміга, Проців, Мальський із Мацієвським просто-таки розривають редути суперників, тепер же Піцан діяв переконливо й допоміг городенківцям зберегти мінімальну перевагу до фінального свистка.

Герой матчу від Sport Arena: Микола Сікач (Пробій)

Кілька разів виходив на ударні позиції, загострював. Майстерно протягнув м’яча, коли забивав єдиний у матчі м’яч.

http://www.youtube.com/watch?v=ZlWwsAy0AVs

Куликів-Білка - Марамуреш (Нижня Апша) - 7:1 (3:0)

Голи: Патуляк, 28, Калинчук, 32, 40, 74, О.Савошко, 76, Сологуб, 83, Іваночко, 90+2 – Брусенцев, 78

Куликів-Білка: Денега, Грось, Калинчук, В.Білий©, Береза (Дмитрух, 74), В.Савошко (Іваночко, 65), Малецький (Сологуб, 77), Яворський (Шарабура, 65), Патуляк, Войтович (О.Савошко, 74), Гладкий. Запасні: Данкович, Малоїд. Головний тренер: Богдан Костик.

Марамуреш: Коломієць (Третяк, 81), Завгородній (Ульянко, 52), Слищенко, Ільчук©, Степанчук, Орнат, Проскура (Брусенцев, 73), Похил (Цуркан, 49), Зінаков (Бейєр, 65), Кірєєв, Овсянніков (Комісар, 73). Запасний: Балог. Головний тренер: Сергій Зайцев.

14:00; 12.05.2024. Куликів. Стадіон "Арена Куликів". Поле 4; +18С

Суддя: Садковський Ігор (Тернопільська обл.)

Попередження: Цуркан, 85

П’ятий матч поспіль програє на виїзді СК Марамуреш, втім, на Львівщині він зазнав найбільшої в ААФУ поразки – першого в дебютному сезоні розгрому.

1:0 – Білий і Савошко розіграли атаку з глибини поля, Войтович навісив з лівого краю, а Патуляк замкнув головою. Віталій забив четвертий м’яч у чемпіонаті при п’яти асистах.

2:0 – Калинчук заробив штрафний на правому фланзі й сам головою замкнув подачу від Берези. До цього матчу Тимофій – захисник за амплуа – за Куликів-Білку в ААФУ ще не забивав.

3:0 – після подачі Яворського від лівого прапорця Грось головою підсік м’яча в сітку. Це третій гол у чемпіонаті для Остапа.

4:0 – після ще одного кутового Гладкий головою направив м’яча в поперечину, в метушні Калинчук правою ногою добив м’яча в сітку. Дубль оформив Тимофій.

5:0 – Гладкий із глибини розпочав швидку атаку, підключив Шарабуру. Той дав пас на хід Савошку, й Олександр з правого флангу вискочив на воротаря й акуратно пробив правою ногою. Відзначимо, що голеадор вийшов на заміну дві хвилини тому, а асистент – 11 хвилин перебував на газоні.

5:1 – Брусенцев скористався невдалою перепасовкою воротаря та захисту Куликова-Білки й у дотик розстріляв ворота. Владислав, до речі, в поточному чемпіонаті ще не забивав.

6:1 – коли здалося, що атака захлинулася, Гладкий розвернувся й підключив на правому фланзі Сологуба. Степан розвернувся, прицілився й лівою ногою на виконання упакував м’яча в дальній кут. Перший гол у чотирьох матчах 22-річного півзахисника.

7:1 – Патуляк із лівого флангу підключив Іваночка. Юрій першим дотиком прийняв, а другим надіслав м’яча в дальню «шістку». Це сьома в поточному чемпіонаті перемога для об’єднаної команди, та й окремо ФК Куликів і Юність у чемпіонаті України серед аматорів по сім м’ячів ще не забивали.

Герой матчу від Sport Arena: Тимофій Калинчук (Куликів-Білка)

Коли навіть центрбек забиває два м’ячі, все добре в команди.

http://www.youtube.com/watch?v=DTxxHVtsTi0

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) - Колос (Полонне) - 0:1 (0:0)

Гол: Скоцький, 78

Сокіл: Прудніков (Сидоренко, 68), Мануков, Панченко, Пресняк, Берест, Васильєв©, Байдалук (Трушенко, 62), Олексієнко, Костенко, Мельничук (Боровський, 83), Набільський (Овчарук, 46). Запасні: Зозуля, Бруй, Галич. Головний тренер: Олег Самченко.

Колос: Фіяло, Бартошук (Попадюк, 89), Жданов©, Носарєв, Луцюк, Кашперук (Семенюк, 79), Брицький (Наумець, 71), Коляда, Притуляк (Никитюк, 90), Морозов, Демчик (Скоцький, 55). Запасні: Омелянюк, Дерман. Головний тренер: Сергій Бадрак.

14:00; 12.05.2024. Михайлівка-Рубежівка. Стадіон "Шкільний". Поле 4; +15С

Суддя: Макаренко Євгеній (Суми)

Попередження: Жданов, 74, Трушенко, 90+2

Вісім із 15 своїх очок СФК Сокіл здобув у весняній частині сезону. Стільки ж у 2024 році набрав Колос, тож навіть при великій перевазі в загальнокомандному досвіді та ігровому стажі лідерів полончани мали з осторогою поставитися до виїзду на Київщину. Так і вийшло – це був важкий матч, у якому все могло статися.

На жаль, у Сокола додалося кадрових проблем – травмувався воротар Прудніков і довелося його замінити. Це вже Сидоренко, який його замінив, пропустив перший м’яч. Там добре зіграв Скоцький, якого запускав на ударну позицію Морозов. Не зумівши пробити, Богдан від лицьової навісив на Луцюка, а коли й його удар головою потягнув воротар, сам Скоцький зіграв на добиванні – 0:1 на 78-й хвилині. Сьомий гол у чемпіонаті для Богдана, другий поспіль виїзд він забиває після тривалого мовчання.

Чому ми пишемо про перший забитий м’яч? Тому що через п’ять хвилин після одного з кутових Семенюк забив «бісіклетою», але чудесний гол через себе в падінні не був зарахований через офсайд. Але й мінімальна перемога принесла Колосу повноправні три очка, такі важливі в боротьбі за плей-офф.

Герой матчу від Sport Arena: Богдан Скоцький (Колос)

Вийшовши на заміну, досвідчений нападник значно оживив гру й забив м’яч у ігровій ситуації, яка стала можливою завдяки його наполегливості.

http://www.youtube.com/watch?v=4tZfRXdOgTs

СК Вільхівці - Агрон (Великі Гаї) - 2:0 (1:0)

Голи: Тарасов, 45+2, Гаврилюк, 90 (пен.)

Вільхівці: Гумметов, Вапняр, Кучеренко (Радченко, 82), Гаврилюк, Лєсунов, Вагін, Тарасов, Глагола© (Минайленко, 78), Маркевич (Мілєсін, 61), Тимошенко (Базаров, 74), Куцин (Головін, 78). Запасний: Кіктенко. Головний тренер: Олексій Зорін.

Агрон: Мазур©, Соколовський, Стриєшин, Щербатюк, Ковалик (Понєдєльнік, 56), Пришнівський, Луцик, Пежинський, Войцещук, Гром'як, Мельник (Онищук, 77). Запасні: Войнарський, Скородень, Павлович, Семенець. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

15:00; 12.05.2024. Вільхівці. Стадіон "Арена-Парк". Поле 4; +20С

Суддя: Запрутняк Вадим (Вінниця)

Попередження: Гаврилюк, 84, Пришнівський, 86, Мазур, 89

Вилучення: Стриєшин, після фактичного завершення матчу

Ще до початку цього матчу Агрон пережив першу неприємність - травмувався Семенець, і замість нього довелося випускати Войцещука. При гідній опозиції обидві команди затягнули з голами – і перед самою перервою СК Вільхівці зуміли відкрити рахунок. Якраз перед тим одного з найбільш небезпечних ударів завдали гості (після стандарту Пришнівський встиг на відскок, але запустив м’яча над поперечиною). Далі Тимошенко в боротьбі зі Щербатюком заробив штрафний на правому фланзі, Глагола добре подав, а Тарасов завдав невідпорного удару головою. 1:0 перед самою перервою – Едуард, до речі, відкрив лік голам у своїй новій команді.

Агрон, до його честі, не здавався без бою. Шикарні моменти були в провідних гравців гостей, а надто – коли на 84-й хвилині Онищук після відскоку запустив у дальню штангу. Потрібен був другий гол господарям, щоб закріпити перевагу. І ось в одній із контратак, зловивши суперників на вільному просторі, СК Вільхівці заробили пенальті (це Головін після прострілу з правого флангу вже готовий був забивати, як перечепився через ногу Гром’яка). Гаврилюк із 11-метрової позначки розвів м’яч і воротаря по різних кутах – 2:0. Андрій, граючи захисника, відзначився вже четвертим голом у чемпіонаті.

Герой матчу від Sport Arena: Андрій Гаврилюк (СК Вільхівці)

Це гарна командна перемога господарів, отже, відзначимо Гаврилюка за холоднокровність при пізньому пенальті, а також за вдалу гру в центрі захисту в парі з Кучеренком. Суперник був гідним.

http://www.youtube.com/watch?v=5v29owD8Ukk

М

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

Куликів-Білка (Куликів-Верхня/Нижня Білка, Львівська область)

18

17

1

0

49:9

52

2

Подоляни (Тернопіль)

18

10

3

5

43:23

33

3

Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)

18

8

5

5

25:20

29

4

↑1

Колос (Полонне, Хмельницька область)

18

8

3

7

25:25

27

5

↓1

VIVAD (Романів, Житомирська область)

19

7

6

6

23:19

27

6

Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)

19

6

8

5

24:21

26

7

Марамуреш (Нижня Апша, Закарпатська область)

18

6

5

7

19:23

23

8

СК Вільхівці (Закарпатська область)

18

7

2

9

28:28

23

9

Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир)

18

5

1

12

23:39

16

10

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)

18

4

3

11

16:39

15

11

Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ)

18

2

3

13

21:50

9

Бомбардири:

Команда

І

Г (п)

1

Жуміга Іван

Подоляни

17

12 (1)

2

Гром'як Тарас

Агрон

15

11

3

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

16

11

4

Неледва Ігор

Ревера 1908-ФАПФ

17

8

5

Мальський Руслан

Подоляни

17

8 (1)

6

Шарабура Микита

Куликів-Білка

18

8

7

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

13

7

8

Скоцький Богдан

Колос

18

7 (2)

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

1

Мальський Руслан

Подоляни

18.05.2024

2

Стриєшин Дмитро

Агрон

18.05.2024

3

Гаврилюк Андрій

СК Вільхівці

19.05.2024

4

Пархуць Ярослав

Пробій

19.05.2024

5

Цуркан Іван

Марамуреш

19.05.2024

Група 2 – 16-й тур

субота, 11 травня 2024 року

Атлет (Київ) - Авангард (Лозова) - 4:2 (1:1)

Голи: Бабич, 42, 83, Липовий, 72 (пен.), Теймуров, 73 – Науменко, 19, Топоров, 51

Атлет: Кіяшко, Тверезенко, Гаркуша (Тищенко, 57), Липовий, Крицький, Мурашенко (Білозеров, 86), Мовчан© (Патик, 77), Семененко (Кавун, 62), Теймуров (Курагін, 89), Пресич, Бабич (Тумасов, 89). Запасні: Шпаченко, Пащенко. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Авангард: Мурга©, Галушка, Олійник, Череватенко, Воловик, Топоров, Недай, Сухомлин (Аксюта, 90), Науменко, Боровик (Федулов, 77), Бобіта (Басалаєв, 82). Запасні: Литвин, Смірнов, Гладкий. Головний тренер: Ігор Рахаєв.

12:09; 11.05.2024. Київ. Стадіон "Атлет". Поле 3 (шт.); +21С

Суддя: Скрипник Максим (Київська обл.)

Попередження: Гаркуша, 35, Бабич, 54, Воловик, 71

Шосту та восьму команди першості розділяло відразу сім очок, але при цьому гості з Харківщини почали досить здорово. Навіть граючи без свого спортивного директора Гладкого – найбільш зіркового (за послужним списком і досягненнями) нападника в ААФУ, Авангард повів у рахунку й далі дав бій господарям.

0:1 – після кутового Боровика Науменко замкнув дальню стійку. В цьому чемпіонаті 20-річний оборонець ще не забивав.

1:1 – хоча перша подача Теймурова не пройшла, Пресич зіграв на підбиранні й навісив з правого флангу на Бабича, захисник суперника зіграв головою влучив в свого гравця, м’яч відскочив до Ростислава, який прийняв, обробив і в падінні правою ногою з розвороту пробив у кут.

1:2 – невдовзі після перерви після тонкого пасу Сухомлина на лівий фланг Топоров з правої ноги направив м’яча в дальній кут. Для Максима це перший гол у чемпіонаті.

2:2 – Теймуров у боротьбі з Воловиком заробив пенальті, а Липовий ударом з правої розвів м’яч і воротаря по різних кутах. Андрій забив вп’яте в цьому чемпіонаті.

3:2 – і буквально тут же Мовчан із Пресичем розірвали правий фланг оборони Авангарду, хоча простріл відбили захисники, вийшло прямо на Теймурова. Фарман лівою ногою невідпорно пробив у ближню «шістку» – це його третій гол у поточній першості.

4:2 – а наприкінці матчу перевагу Атлета закріпив Бабич. Ростислав головою замкнув кутовий Теймурова від лівого прапорця – восьмий гол для нападника.

Герой матчу від Sport Arena: Фарман Теймуров (Атлет)

Гол, асист і зароблений пенальті – багато гравців ДЮСШ Атлет заслужили на гарні оцінки за цей матч, і Фарман – перший серед них.

http://www.youtube.com/watch?v=XDjOpK141FI

Зірка (Кропивницький) - Пенуел (Кривий Ріг) - 4:1 (0:1)

Голи: Лобода, 61, 67, Лопушенко, 90+1, Михайленко, 90+3 – Марусяк, 29

Зірка: Травкін, Катеринка (Павлюк, 79), Манастирний©, Владіміров, Кваша, Марценюк, Гончаров, Лопушенко, Ткач (Холявко, 46), Бондар (Михайленко, 62), Лобода. Запасні: Абрамян, Курінний, Палюх, Шмагайло. Головний тренер: Самір Гасанов.

Пенуел: Ситько, Остапенко (Бойко, 88), Каюн, Чернуха, Паєвський (Пилипенко, 85), Петруніч© (Шкель, 82), Божко (Солонько, 64), Маціюк (Тарасенко, 84), Лебедєв (Полтавець, 73), Мисляй, Єрьомін (Марусяк, 4). Запасні: Переходько, Головко. Головний тренер: Олександр Зеленський.

12:10 ПТ; 11.05.2024. Кропивницький. Стадіон "Зірка" імені С.Березкіна. Поле 5; +19С

Суддя: Дубина Ростислав (Дніпро)

Попередження: Маціюк, 60, Мисляй, 68, Паєвський, 85, Холявко, 88

Через повітряну тривогу початок цього матчу затримався на 10 хвилин. Втім, очікування було варте того – Зірка здобула першу в поточному чемпіонаті розгромну перемогу. Вже в дебюті гості через травму змушені були замінити Єрьоміна, втім, найбільш ранній «джокер» чемпіонату й відкрив рахунок через 25 хвилин.

0:1 – все почалося з діагоналі капітана гостей Петруніча, далі на правому фланзі Маціюк протягнув м’яча до лицьової й зумів відпасувати на Марусяка, Єгор в оточенні трьох суперників встиг у дотик пробити в незахищені ворота. Для Марусяка це лише другий матч – і дебютний гол у першості.

Вже після перерви Зірка влаштувала відіграш.

1:1 – після швидкого розіграшу штрафного майже в центрі поля промчав через лівий фланг Холявко й прострілив на Катеринку, а той акуратно відпасував на Лободу. Вадим у дотик правою щічкою пробив у дальній кут.

2:1 – Лобода неодноразово міг забивати ще, аж поки не отримав з ауту м’яча від Холявка. Вадим виманив на себе воротаря й забив правою повз нього. Тепер уже 13 голів у Лободи, він одноосібно очолив бомбардирську таблицю всього чемпіонату.

3:1 – знову активний Холявко змістився з правого флангу й розрізним пасом вивів Лопушенка на воротаря, Ігор лівою пробив повз нього. Другий гол у чемпіонаті провів Лопушенко.

4:1 – після розіграшу кутового Кваша повернув м’яча Михайленку, Юрій змістився з лівого флангу й правою ногою запустив м’яча під дальню стійку. Воротар кінчиками пальців лише черкнув м’яча. Для 19-річного Михайленка це перший гол у чемпіонаті.

Герой матчу від Sport Arena: Руслан Холявко (Зірка)

Як же здорово він ввійшов у гру, га? Створив три з чотирьох голів своєї команди, два з них – із безпосередніми асистами. Вольова перемога дає Зірці надію на підйом у першу п’ятірку.

https://www.youtube.com/watch?v=gF0zrbujxys

Титан (Одеса) - Олімпія (Савинці) - 0:2 (0:1)

Голи: Фабунмі, 34, Руденко, 79

Титан: Даскалиця, Лаптєв, Дубіна, Ратушняк, Тимошевський (Кербаль, 83), Швидерський©, Гнатюк, Бринько (Опря, 65), Урсолов (Антонов, 90+2), Федоров (Гузенко, 65), Білошицький (Іванченко, 46). Запасний: Лободров. Начальник команди: Андрій Телесненко.

Олімпія: Тимофєєв, Бичков, Почернін, Богомаз©, Бірюк, Оніщенко (Кунєв, 72), Фабунмі (Павлик, 65), Пономаренко, Кошман (Алєксєєнко, 74), Ковтун (Луценко, 84), Руденко. Запасних не залишилося. Головний тренер: Олександр Безуглий.

12:20; 11.05.2024. Чорноморськ. Стадіон "Шкільний". Поле 3 (шт.); +18С

Суддя: Соловйов Віталій (Одеса)

Попередження: Федоров, 23, Богомаз, 35, Ковтун, 42, Іванченко, 58, Пономаренко, 77, Почернін, 78, Швидерський, 81, Опря, 81, Луценко, 90

У Чорноморську гра вже традиційно почалася з запізненням, цього разу швидка прибула вчасно, а не було представників органів правопорядку – на 20 хвилин затримався початок. Граючи без надважливого травмованого гравця – нападника Мішуренка, а також без Політила, який навесні не грає за Титан, господарі поступилися в центральному матчі туру гостям із Полтавщини.

Що цікаво, гольова атака Олімпії почалася… з напрочуд небезпечної атаки одеситів. Білошицький намагався вибігти один на один із воротарем, але чіпкий лівий оборонець Бірюк змістився й у підкаті зупинив суперника. Інший фулбек – Бичков – тут же дав довгу передачу зі своєї половини поля на правий фланг, Оніщенко протягнув до лицьової й відпасував на Фабунмі. Олавале з набігу правою пробив у дальню «шістку» – 0:1. Фабунмі забив вдруге в чемпіонаті – вперше для себе з вересня, з першого свого матчу в чемпіонаті.

Важка боротьба тривала до самої кінцівки протистояння, аж поки савинчани закріпили свою перевагу. За перший м’яч поборовся Кунєв, далі Павлик правою закинув на Руденка, й Андрій лівою ногою акуратно пробив повз воротаря – 0:2.

Герой матчу від Sport Arena: Андрій Руденко (Олімпія)

Другий матч поспіль забиває новий найвлучніший голеадор савинчан. Загалом уже п’ять голів у п’яти матчах для нового форварда Олімпії.

http://www.youtube.com/watch?v=2Q48lVbI2XM

Агротех (Тишківка) - Нафтовик (Охтирка) - 3:0 (1:0)

Голи: Мацюта, 21, Сурженко, 60, Кулібаба, 76

Агротех: Рудик, Співак, Бовтуненко, Біжко, Мацюта, Шмат (Пісний, 65), Чичиков (Пономаренко, 77), Пастухов (Коломієць, 80), Загальський© (Бедін, 88), Скоров (Радченко, 65), Сурженко (Кулібаба, 73). Запасні: Козинець, Корчинський, Сивак. Головний тренер: Олександр Мизенко.

Нафтовик: Шварц, Мигаль, Лапін©, Сосєдко, Масло (Черепанський, 79), Хомич (Биченко, 79), Кузнецов (Васильєв, 63), Кісіль, Шаповаленко (Мартиненко, 74), Галета (Назаренко, 70), Якименко. Запасний: Бірюк. Головний тренер: Віталій Бала.

13:00; 11.05.2024. Тишківка. Стадіон "Ліцей". Поле 5; +19С

Суддя: Орендочка Владислав (Полтава)

Попередження: Якименко, 36, Лапін, 46, Радченко, 90

Ще один надважливий матч відбувався на Кіровоградщині – в Тишківку приїхав Нафтовик, який восени відібрав очки в амбітних дебютантів (0:0) і свого часу очолював таблицю другої групи. В той же час, Агротех мав можливість достроково гарантувати собі вихід у плей-офф (у східній групі, нагадаємо, три команди виходять у чвертьфінал). Забігаючи наперед, це підопічним Мизенка блискуче вдалося.

1:0 – після кутового від Загальського м’яч заметався по карному майданчику охтирчан, аж поки йому знайшли застосування захисники Агротеху. Бовтуненко відпасував назад п’ятою (!), а Мацюта прийняв і правою ногою пробив у кут. Данило забив свій дебютний м’яч за нову команду на всеукраїнському рівні. Подвоїти рахунок господарям вдалося вже після перерви.

2:0 – Чичиков на правому фланзі підключив Мацюту, чий силовий простріл у дотик замкнув Сурженко. Для Максима перший гол за Агротех в ААФУ, другий тур поспіль Сурженко відзначається результативними діями (асист і тепер гол).

3:0 – Чичиков зі своєї половини поля дав таку низову передачу на Загальського, що пішла атака три в один. Капітан дав пас а Кулібабу, Максим тут же з правої ноги пробив у дальній нижній кут. Теж, до слова, дебютний гол для Кулібаби в ААФУ за Агротех.

Для тишківського клубу це знакові дні: після дострокового виходу в чвертьфінал чемпіонату України з футболу Агротех розгромив Первозванівку (6:0) та здобув перший в історії Кубок Кіровоградської області.

Герой матчу від Sport Arena: Данило Мацюта (Агротех)

Цей захисник зробив для тишківчан так багато, наче він атакувальний гравець. Рахуємо: відкрив рахунок, видав гольову передачу та своїм перехопленням почав із глибини своєї половини поля третю результативну комбінацію.

http://www.youtube.com/watch?v=_mraz_pTQc4

М

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

Агротех (Тишківка, Кіровоградська область)

15

9

3

3

40:15

30

2

↑1

Олімпія (Савинці, Полтавська область)

14

9

2

3

27:13

29

3

↓1

Титан (Одеса)

14

9

0

5

26:22

27

4

Нафтовик (Охтирка, Сумська область)

14

7

4

3

16:11

25

5

Штурм (Іванків, Київська область)

14

6

3

5

26:16

21

6

Атлет (Київ)

14

5

4

5

25:20

19

7

Зірка (Кропивницький)

14

6

1

7

24:31

19

8

Авангард (Лозова, Харківська область)

14

2

3

9

18:33

9

9

Пенуел (Кривий Ріг, Дніпропетровська область)

15

1

0

14

4:45

3

Бомбардири:

Команда

І

Г (п)

1

Лобода Вадим

Зірка

13

13

2

Загальський Ігор

Агротех

14

11 (4)

3

Мішуренко Олександр

Титан

9

9 (1)

4

Бабич Ростислав

Атлет

13

8

5

Соколан Євгеній

Агротех

14

8

6

Гребенюк Кирило

Авангард

12

6 (4)

7

Каретник Сергій

Олімпія

12

5 (3)

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

1

Гаркуша Назар

Атлет

18.05.2024

2

Резніченко Ігор (адміністратор)

Зірка

18.05.2024

3

Маціюк Іван

Пенуел

19.05.2024

4

Сокол Богдан

Штурм

19.05.2024

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

13

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

12

(1)

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

11

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

11

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

11

(4)

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

9

(1)

Бабич Ростислав

Атлет (Київ)

8

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

8

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

8

Шарабура Микита

Куликів-Білка

8

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

8

(1)

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

7

(2)

Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

10

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

9

Швидерський Максим

Титан (Одеса)

7

Береза Олег

Куликів-Білка

6

Коляда Микола

Колос (Полонне)

6

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

6

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

5

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

5

Крицький Олександр

Атлет (Київ)

5

Холявко Руслан

Зірка (Кропивницький)

5

Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

20

11

9

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

18

8

10

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

17

12

5

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

13

13

0

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

12

11

1

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

12

9

3

Шарабура Микита

Куликів-Білка

12

8

4

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

11

11

0

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

11

8

3

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

10

4

6

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

9

8

1

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

9

7

2

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

9

4

5

Бабич Ростислав

Атлет (Київ)

8

8

0

Мацієвський Максим

Подоляни (Тернопіль)

8

5

3

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.