Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: Агротех очолив Групу 2, Зірка та Атлет піднесли гучні сенсації

ААФУ: Агротех очолив Групу 2, Зірка та Атлет піднесли гучні сенсації

Артур Валерко, Sport Arena.

Група 1 – 19-й тур

субота, 4 травня 2024 року

Колос (Полонне) - VIVAD (Романів) - 1:1 (1:0)

Голи: Кошка, 29 – Мосійчук, 52

Колос: Фіяло, Наумець (Бартошук, 72), Никитюк (Жданов, 58), Носарєв©, Луцюк, Кошка, Брицький (Кашперук, 72), Коляда, Притуляк (Скоцький, 68), Морозов (Попадюк, 86), Демчик (Семенюк, 81). Запасні: Омелянюк, Дерман, Лавренюк. Головний тренер: Сергій Бадрак.

VIVAD: Дворнін, Павловський, Кучерчук©, Кужіль, Базь, Мосійчук, Швець (Мазуренко, 88), Гордеєв (Яворський, 46), Петрук (Березін, 69), Вакула (Федорчук, 57), Борисевич (Ващенко, 90+3). Запасні: Сингаївський, Чопенко. Головний тренер: Віктор Чорний.

13:00; 04.05.2024. Полонне. Стадіон "Полонь". Поле 3; +19С

Суддя: Садковський Ігор (Тернопільська обл.)

Попередження: Базь, 3, Коляда, 21, Петрук, 54, Наумець, 59, Кужіль, 66, Фіяло, 69, Кошка, 77, Борисевич, 82

Важливий матч двох основних переслідувачів трійки претендентів на плей-офф. Зважаючи на те, що Агрон приймав непереможного лідера, переможець цього протистояння мав шанс максимально наблизитися до третього місця. Проте сили суперників виявилися рівними.

Відкрили рахунок під кінець першої третини гри полончани. Як тільки VIVAD відбився після кутового Коляди, першим на підбиранні був Морозов, чий удар з лівої метрів із 11-ти підкоригував досвідчений півзахисник Кошка. Після того, як Олег підставив свою праву ногу, м’яч видав видовищну дугу й від поперечини опинився в сітці – 1:0 на 29-й хвилині. Це третя результативна дія досвідченого опорника, зокрема другий гол у поточній першості.

Проте в другому таймі VIVAD зумів відігратися й перевернути гру. Знову кутовий на тій же половині поля, від того ж лівого прапорця. Навіс Вакули-старшого на ближній стійці маківкою замкнув Мосійчук – 1:1. Для Богдана це третій гол у турнірі при одному асисті. Як не старався Колос повернути перевагу в рахунку, захисна ланка романівців на чолі з воротарем Дворніним витримала й здобула виїзну вольову нічию.

Герой матчу від Sport Arena: Дмитро Вакула (VIVAD)

Цей півзахисник сподобався участю в комбінаціях, а також сміливою протидією досвідченим опонентам у своїй зоні. Додайте до цього асист із кутового.

https://www.youtube.com/watch?v=5Yilvz-eqNc

Агрон (Великі Гаї) - Куликів-Білка - 0:1 (0:0)

Гол: В.Савошко, 75

Агрон: Рогаль, Соколовський, Олексюк, Ковалик©, Скакун, Кохман, Семенець (Пежинський, 82), Луцик, Пришнівський, Гром'як, Мельник (Понєдєльнік, 79). Запасні: Мазур, Войнарський, Скородень, Павлович, Онищук. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

Куликів-Білка: Данкович, О.Савошко, Калинчук, В.Білий, Береза (Дмитрух, 90+1), Савошко, Іваночко (Грось, 90+1), Яворський (Малецький, 69), Панасюк© (Процишин, 81), Патуляк (Войтович, 69), Шарабура (Гладкий, 58). Запасні: Малоїд, Денега. Головний тренер: Богдан Костик.

13:00; 04.05.2024. Великі Гаї. Стадіон "Центральний". Поле 3; +20С

Суддя: Байдюк Микола (Чернівці)

Попередження: Панасюк, 24, Гром'як, 54, Олексюк, 79

Давно в аматорських змаганнях не було такої великої переваги, як та, яку здобуває зараз Куликів-Білка. Непереможним проходить регулярний чемпіонат гранд футболу Львівщини. В Тернопільську область він прибув із твердим наміром продовжити безпрограшну серію, хоча Агрону вкрай необхідні очки, щоб не втратити місце в зоні плей-офф.

У цьому важкому, напруженому матчі все вирішив один гол. Малецький, знаходячись на лівому куті карного майдачника, розвернув атаку пасом у центр на Іваночка, той відпасував правіше – на Савошка, ну а Володимир метрів із 25-ти встигав і прийняти, і по красивій дузі пробити з лівої ноги – 0:1 на 75-й хвилині. Це перший гол півзахисника в цьому чемпіонаті, і відразу такий красивий, важливий і переможний.

Куликів-Білка давно забезпечив собі вихід у чвертьфінал із першого місця, а от Агрону бажано б зараз очок не втрачати. Добре ще для великогаївців, що конкуренти втратили очки…

Герой матчу від Sport Arena: Володимир Савошко (Куликів-Білка)

Вихованець Карпат пограв на професіональному клубі за ФК Львів, вінницьку та тернопільську Ниви, ФК Калуш, Полісся та Поділля. Зараз він є одним із провідних гравців лідера аматорського чемпіонату та приносить йому перемогу в складному виїзді на Тернопільщину.

http://www.youtube.com/watch?v=aTAs6juD9C0

Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир) - Подоляни (Тернопіль) - 1:4 (1:1)

Голи: Задорожний, 25 – Сагайдак, 34, Бутенко, 57, Жуміга, 59, 88

Галичина-Фенікс: Шарун, Матусевич, А.Шута, М.Шута, Д.Яців, А.Вільховий (В.Яців, 90+4), Сороколіт (Чабан, 80), Задорожний (Сидор, 52), Михайлів (Андрушко, 77), Куртяк (Яворський, 90+4), Янчак©. Запасний: Федишин. Головний тренер: Андрій Чіх.

Подоляни: Новаков, Сагайдак (Кірієнко, 81), Васильченко, Ткачик (Тарасов, 80), Фриз, Мальський©, Мацієвський, Бутенко (Співак, 90+3), Проців (Падух, 90+3), Жуміга (Царюк, 90+3), Дячинський (Трух, 33; Тяпкін, 65). Запасний: Чубак. Тренер: Михайло Хоптовий.

13:00; 04.05.2024. Підмонастир. Стадіон "Фенікс". Поле 3; +24С

Суддя: Шевчук Андрій (Волинська обл.)

Попередження: Бутенко, 66, Проців, 87, Андрушко, 90+2

У першому колі Галичина-Фенікс виграла в Тернополі. Тож ФАТ Подоляни мали довести, що чогось навчилися за цей час, і постаралися здобути реванш на Львівщині. Втім, спочатку господарі забили. Повели вони в рахунку внаслідок курйозу. Після фолу Сагайдака двічі розігрувався штрафний, і здавалося, що воротар гостей спокійно забрав подачу Куртяка. Проте Новаков поспішив вибити й влучив у суперника. Це був Янчак, він швидко зорієнтувався й відпасував вздовж лінії карного майданчика на Задорожнього, а Максим тут же розстріляв ворота – 1:0 на 25-й хвилині.

У цій складній ситуації перевірялися вольові якості тернополян, і вони змогли досягти мети – не просто вольової, а й розгромної перемоги. Ще до перерви після кутового Мальського Жуміга влучив у поперечину, зате після відскоку Сагайдак правою ногою закрутив подачу в ворота під дальню штангу – 1:1. Для Богдана це перший гол у цьому чемпіонаті.

Після перерви Мальський вистелив поперечну передачу з правого флангу, Жуміга дотепно пропустив, а Бутенко правою пробив під стійку – 1:2. Максим має чотири голи в поточній першості. Через дві хвилини Мацієвський із глибини запустив низовим пасом у прорив Жумігу, Іван перепасувався з Трухом і реалізував вихід на воротаря акуратним ударом – 1:3.

Попри спроби Галичини-Фенікс якось переломити хід подій, під кінець матчу Подоляни закріпили свою перевагу. Тяпкін класно поборовся за м’яча на чужій половині поля, Мальський в один дотик дав у розріз на Жумігу, Іван чітко пробив повз воротаря лівою – 1:4. 12 голів тепер у Жуміги та 10 асистів у Мальського – один на чолі таблиці бомбардирів, інший – асистентів. Дуже солідно наприкінці регулярної першості виглядає команда батька та сина Чубаків і Хоптових.

Герой матчу від Sport Arena: Іван Жуміга (Подоляни)

Причетний до всіх чотирьох голів: два провів сам, в одному пропустив м’яча (що іноді буває не менш цінно за гольовий пас), в іншому влучив у поперечину, з відскоку після чого відбулося все-таки взяття воріт. Тепер 19-річний Жуміга – одноосібний лідер бомбардирських перегонів.

https://www.youtube.com/watch?v=Csa0WfsBhhI

Пробій (Городенка) - СК Вільхівці - 1:0 (1:0)

Гол: Волошинович, 44

Пробій: Креховецький, Борисевич©, В.Пархуць, Я.Пархуць, Писко, Радульський, Харук (Андрусяк, 90+3), Іваничук (Ключко, 66), Сікач (Комуніцький, 71), Волошинович (Семенюк, 90+3), Дитко (Романчук, 79). Запасні: Піцан, Кудла, Білик. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

СК Вільхівці: Гумметов, Вапняр, Кучеренко (Радченко, 84), Гаврилюк, Мілєсін (Лєсунов, 84), Вагін, Тарасов (Клочан, 57), Глагола©, Базаров (Головін, 70), Тимошенко, Куцин (Минайленко, 70). Запасні: Кіктенко, Фінченко. Головний тренер: Олексій Зорін.

13:00; 04.05.2024. Городенка. Стадіон "Колос". Поле 5; +22С

Суддя: Козак Тарас (Львівська обл.)

Попередження: Глагола, 23, Харук, 53, Клочан, 65, Борисевич, 70

Дві досить сильні команди з гарним підбором гравців зустрічалися в Городенці. В цьому матчі було безліч ударів, моментів і помилок, але все вирішив один гол – його перед самою перервою провів НК Пробій. Якось невпевнено СК Вільхівці відбивалися, кілька разів виносячи м’яча недалеко на правий фланг оборони, аж поки Борисевич підключив Іваничука, той дав гарну розрізну передачу на Волошиновича, а Ростислав з лівого краю вискочив на ударну позицію й направив м’яча в дальній кут. Воротар зачепив м’яча руками, проте навіть у випадку сейву готовий був би добивати Дитко. На 44-й хвилині 1:0 – з таким рахунком і закінчили.

Герой матчу від Sport Arena: Ростислав Волошинович (Пробій)

Досвідчений вінгер за відсутності Сондея виконував попереду вдвічі більше робіт, але при цьому і сам відзначався в завершенні. Один із своїх шансів, найкращий за весь матч, завершив «голом у роздягальню», який вирішив долю важливого протистояння сусідів по таблиці.

http://www.youtube.com/watch?v=669QUFdNPJ0

Марамуреш (Нижня Апша) - Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) - 2:1 (1:0)

Голи: Кірєєв, 31 (пен.), 62 – Овчарук, 49 (пен.)

Марамуреш: Коломієць, Степанчук, Слищенко, Ільчук©, Завгородній, Орнат, Проскура, Цуркан (Ульянко, 54), Кірєєв, Бейєр (Брусенцев, 54), Овсянніков (Зінаков, 78). Запасні: Третяк, Балог, Комісар. Головний тренер: Сергій Зайцев.

Сокіл: Сидоренко, Хурулоходжаєв (Д.Новик, 64), Пресняк, Васильєв©, Берест, Шишкін, Ємельянов, Є.Мельничук, Костенко, Трушенко, Овчарук. Запасні: Боженко, Галич, Мануков, Зозуля, Бруй. Головний тренер: Олег Самченко.

13:00; 07.05.2024. Нижня Апша. Стадіон "Вікторія". Поле 3; +20С

Суддя: Мандзюк Іван (Тернопільська обл.)

Попередження: Цуркан, 38, Ємельянов, 72, Проскура, 79, Д.Новик, 84

Вилучення: Д.Новик, 90+3 (повторне попередження)

Заключний матч туру пройшов у важкій боротьбі. СФК Сокіл зумів нав’язати її клубу, який сподівається підвищитися в класі. До перерви СК Марамуреш зумів повести в рахунку. Арбітр зафіксував порушення, коли Трушенко зачепив Проскуру, який вибігав у нього з-за спини. Кірєєв не без проблем, але реалізував пенальті – воротар вгадав напрям польоту й майже зловив м’яча, просто не зміг зафіксувати в руках. 1:0 на 31-й хвилині.

Втім, після перерви нижньоапшанські «бесарабські ворота» отримали ще одне випробування 11-метровим. Прорив Костенка через правий фланг із фолом зупинив Бейєр. Овчарук ударом з правої ноги розвів м’яч і воротаря по різних кутах – 1:1. Для Валентина цей пенальті перший у чемпіонаті, а загалом Овчарук забиває третій тур поспіль.

Проте, об’єктивно, СК Марамуреш добре посилився під час зимового антракту, і запрошений із сусіднього СК Вільхівці Кірєєв зіграв у цьому матчі вирішальну роль. Степанчук підключив на правому фланзі Ульянка, який здорово закрутив м’яча на дальню стійку, де Богдан замкнув головою – 2:1. В активі Кірєєва – п’ять результативних дій, і чотири з них – після переходу, навесні.

Герой матчу від Sport Arena: Богдан Кірєєв (Марамуреш)

Дубль Кірєєва допоміг господарям здобути перемогу. Три голи в активі Богдана, два з них – у цьому поєдинку.

https://www.youtube.com/watch?v=VLld_O2BC_o

М

 

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

Куликів-Білка (Куликів-Верхня/Нижня Білка, Львівська область)

17

16

1

0

42:8

49

2

Подоляни (Тернопіль)

17

10

3

4

43:22

33

3

Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)

17

8

5

4

25:18

29

4

VIVAD (Романів, Житомирська область)

18

7

5

6

23:19

26

5

Колос (Полонне, Хмельницька область)

17

7

3

7

24:25

24

6

Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)

18

5

8

5

23:21

23

7

Марамуреш (Нижня Апша, Закарпатська область)

17

6

5

6

18:16

23

8

СК Вільхівці (Закарпатська область)

17

6

2

9

26:28

20

9

Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир)

18

5

1

12

23:39

16

10

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)

17

4

3

10

16:37

15

11

Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ)

17

2

2

13

21:50

8

 

Бомбардири:

Команда

І

Г (п)

1

Жуміга Іван

Подоляни

16

12 (1)

2

Гром'як Тарас

Агрон

14

11

3

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

15

11

4

Неледва Ігор

Ревера 1908-ФАПФ

16

8

5

Мальський Руслан

Подоляни

16

8 (1)

6

Шарабура Микита

Куликів-Білка

17

8

7

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

13

7

8

Скоцький Богдан

Колос

17

6 (2)

 

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

1

Похил Нікіта

Марамуреш

7.05.2024

2

Кошка Олег

Колос

12.05.2024

3

Олексюк Іван

Агрон

12.05.2024

4

Панасюк Олег

Куликів-Білка

12.05.2024

Група 2 – 15-й тур

субота, 4 травня 2024 року

Авангард (Лозова) - Агротех (Тишківка) - 0:4 (0:1)

Голи: Загальський, 45, Скоров, 64, 84, Олійник, 69 (а/г)

Авангард: Мурга©, Топоров (Науменко, 61), Веприцький, Олійник (Басалаєв, 87), Воловик, Гребенюк (Недай, 70), Череватенко, Сухомлин, Боровик, Є.Співак (Галушка, 34), Гладкий (Бобіта, 72). Запасні: Литвин, Аксюта, Боєв. Головний тренер: Ігор Рахаєв.

Агротех: Рудик, Мацюта, Бовтуненко, Біжко, О.Співак, Шмат (Пісний, 70), Чичиков (Пономаренко, 81), Загальський© (Бедін, 85), Пастухов (Коломієць, 83), Соколан (Скоров, 17), Сурженко (Кулібаба, 79). Запасний: Козинець. Головний тренер: Олександр Мизенко.

12:00; 04.05.2024. Юр'ївка. Стадіон ДЮСШ. Поле 4 (шт.); +13С ПТ 73-21

Суддя: Дубина Ростислав (Дніпро)

Попередження: не було

Господарі виставили свій найпотужніший склад навіть із граючим технічним директором Гладким, тож, звісно, вся увага була приділена колишньому нападнику Металіста, ФК Харків, Дніпра, Шахтаря, Динамо, Карпат, Зорі, Чорноморця та низки інших клубів. Але так само досвідченого нападника старалися стримувати й оборонці команди гостей. В свою чергу, тишківчани зробили все, щоб його стримати. Це складне протистояння тривало 72 хвилини – до заміни Олександра. Проте спершу Авангард втратив свого Співака – Євген в ході атаки через лівий фланг перечепився на полі й травмувався, замість нього вийшов завсідник стартового складу Галушка.

0:1 – перед самою перервою пішла діагональ Чичикова на правий фланг, де Сурженко розвернув гру й підключив Загальського, а Ігор з лівої ноги викрутив таку подачу, яка доставила м’яча в дальню дев’ятку. 11-й гол у чемпіонаті для плеймейкера тишківчан.

0:2 – Загальський вистелив якусь божевільну розрізну передачу на Пастухова, який прострелив з правого флангу на дальню стійку, де Скоров відразу ж правою пробив повз воротаря.

0:3 – Шмат із глибини поля закинув м’яча на Мацюту, який промчав через правий фланг і прострілював точно на Соколана, проте того випередив Олійник і забив у свої ворота.

0:4 – Авангард два рази невдало вибив м’яча назад, так що Скоров, не входячи в карний майданчик, по красивій дузі лівою в дотик перекинув воротаря. Для Максима це перші голи в поточній першості.

Герой матчу від Sport Arena: Ігор Загальський (Агротех)

Відкрив рахунок і видав шикарну передгольову передачу на друге взяття воріт – це вирішальні дії в матчі, далі вже було допрацювання.

http://www.youtube.com/watch?v=sLxfurtPBsQ

Олімпія (Савинці) - Атлет (Київ) - 2:2 (2:0)

Голи: Оніщенко, 15 (пен.), Руденко, 19 – Богомаз, 57 (а/г), Бабич, 73

Олімпія: Тимофєєв, Бичков, Малик (Кунєв, 79), Богомаз©, Бірюк, Оніщенко, Пономаренко (Каретник, 67), Фабунмі (Луценко, 65), Бурляй (Алєксєєнко, 59), Ковтун (Кошман, 63), Руденко. Запасні: Костенко, Павлик, Ситник. Головний тренер: Олександр Безуглий.

Атлет: Кіяшко, Крицький, Гаркуша (Білозеров, 46), Липовий, Тверезенко, І.Мурашенко, Патик (Теймуров, 56), Мовчан©, Семененко (Кавун, 63), Пресич (Глушко, 86), Бабич. Запасні: Комаренко, Пащенко, Тумасов. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

13:00; 04.05.2024. Миргород. Стадіон "Старт". Поле 3; +17С ПТ 30-22 46-25

Суддя: Гординський Артем (Вінниця)

Попередження: Малик, 54, Ковтун, 60, Оніщенко, 82

Олімпія утримувала перше місце й для того, щоб не віддати лідерство, треба було тільки вигравати. Проте все виявилося не так просто, Атлет вкотре підтвердив реноме «грози авторитетів» (нагадаємо, що в першому колі молодий столичний колектив виграв вдома – 3:1, і якщо той результат ще можна було пояснювати штучним полем, то ось тут кияни довели свою бойовитість).

Щоправда, початок був за господарями. Вони ще в дебюті створили підґрунтя для перемоги. Ковтун на лівому куті карного майданчика не міг прорватися крізь редут, тому підключив на фланзі Бірюка, чий простріл прийняв собі на руку Гаркуша. Пенальті виконував Оніщенко, ударом з правої ноги розвівши м’яч і воротаря по різних кутах – 1:0 на 15-й хвилині. Артем втретє (!) забив за савинчан у п’яти матчах.

Тут же, не пройшло й п’яти хвилин, Олімпія розігнала хорошу атаку через лівий фланг. Фабунмі запустив у прорив Ковтуна, той протягнув м’яча до лицьової, зібравши довкола себе кількох суперників, виманивши воротаря, а потім відкотив на Руденка, який починав атаку з глибини поля й встигав добігти. Андрію залишалося в дотик з лівої пробити в незахищені ворота – 2:0. П’ять голів у п’яти матчах у форварда-самородка, який ось до 27 років грав собі на обласному аматорському рівні.

Тут би господарям закріпити перевагу, проте не вдалося цього зробити ні до перерви, ні відразу після відпочинку. А дарма. Атлет зумів відіграти два голи в гостях проти лідера (тодішнього) Групи 2. Спершу половину голу створив Мовчан, який класно обробив м’яча в центрі й підключив на лівому фланзі Крицького, чий удар замкнув головою в падінні капітан господарів Богомаз – 2:1. Дуже красивий гол насправді-то, з одним нюансом – якби Едуард забивав не в свої ворота.

Звісно, перевага все ще була за Олімпією, проте в психологічному плані щось похитнулося. Мурашенко-молодший розіграв штрафний у центрі поля, Мовчан знову включився в атаку, протягнув м’яча й дав у розріз на Бабича. Ростислав, склалося таке враження, лівою від лицьової подавав, але кого це хвилює, якщо влучив кудись під поперечину – 2:2. Заключні хвилини виявилися дуже нервовими, напруженими, проте рахунок більше не змінювався. За що безмежно вдячні відразу кілька конкурентів Олімпії.

Герой матчу від Sport Arena: Микита Мовчан (Атлет)

В останніх турах Мовчан дуже додав, надихнувшись капітанською пов’язкою. На Полтавщині 21-річний півзахисник зробив гру, адже обидва голи були б просто неможливими без його елегантно виконаної підготовчої роботи.

http://www.youtube.com/watch?v=I2OgajijOGw

Пенуел (Кривий Ріг) - Титан (Одеса) - 1:3 (1:1)

Голи: Шкель, 16 – Урсолов, 42, Білошицький, 49, Гнатюк, 51

Пенуел: Ситько, Паєвський, Остапенко (Пилипенко, 57), Чернуха, Череватий (Каюн, 37), Петруніч©, Мисляй (Бойко, 84), Божко (Тарасенко, 74), Маціюк, Шкель (Солонько, 80), Полтавець (Лебедєв, 64). Запасних не залишилося. Головний тренер: Олександр Зеленський.

Титан: Даскалиця, Лаптєв, Дубіна (Антонов, 90), Ратушняк, Тимошевський, Швидерський©, Гнатюк (Кербаль, 87), Бринько (Опря, 75), Урсолов (Гузенко, 69), Федоров (Співаченко, 90+2), Білошицький (Іванченко, 62). Запасний: Лободров. Головний тренер: Юрій Куліш.

14:10 ПТ; 04.05.2024. Чорноморськ. Стадіон "Шкільний". Поле 3; +19С ПТ 14:55; 15:41; 46хв

Суддя: Артеменко Артем (Миколаїв)

Попередження: Чернуха, 11, Остапенко, 23, Гнатюк, 35, Маціюк, 55, Паєвський, 76, Бойко, 85

За домовленістю цих двох клубів вони обмінялися домашніми матчами – в першому колі в Кривому Розі господарем поля був Титан і виграв завдяки єдиному голу екс-нападника Кривбасу Мішуренка (якого дуже не вистачало цього разу – довелося висувати вперед молодого Білошицького).

«Приймаючи» на Одещині суперника, Пенуел розпочав краще й відкрив рахунок. Петруніч відпрацював майже в центрі поля на підбиранні, підключив на лівому фланзі Полтавця, чий простріл від лицьової на дальній стійці ударом лівою ногою замкнув Мисляй – 1:0. Це другий гол Максима в чемпіонаті. Для розуміння вагомості моменту: всього криворізький клуб у чемпіонаті забив три м’ячі й забиває два тури підряд!

Ще до перерви, щоправда, номінальні гості відігралися. Капітан одеситів Швидерський класно виконав корнер від лівого прапорця, а Урсолов замкнув головою в стрибку – 1:1. Станіслав – неймовірне придбання для Титану. В Куліша екс-вінгер бузівської Ниви відзначається в кожному матчі результативними діями: чотири голи та один асист у трьох іграх.

Після перерви та повітряної тривоги ще один молодий одесит забив у ворота Пенуелу. Гарну атаку з глибини поля розіграли Бринько й Урсолов, далі Швидерський уже з гри навісив із правого флангу, а Білошицький головою замкнув дальню штангу – 1:2. Максим відзначився дебютним голом в ААФУ. На куражі Титан провів ще кілька атак, божевільну подачу Лаптєва з глибини Федоров замикав головою – і Ситько видав один із найкрутіших сейвів у турі.

Проте це було лише відкладання неминучого. Після чергового кутового від Швидерського м’яч відскочив у центр карного майданчика, де Гнатюк з лівої ноги низом пробив з-під ніг своїх і чужих – 1:3. Анатолій вдруге забив у поточному чемпіонаті. Зважаючи на очкові втрати конкурентів, у жодному випадку не можна недооцінювати цю перемогу над молодими аутсайдерами.

Герой матчу від Sport Arena: Максим Швидерський (Титан)

Вихованець миколаївського футболу встиг спробувати сили в юнацьких складах ФК Маріуполь і Чорноморця, пограв за кордоном – в Італії. Але на всеукраїнський дорослий рівень пробився із глибин любительського футболу Одеси. Зараз 25-річний півзахисник – стилеутворюючий футболіст своєї команди, капітан і просто співтворець усіх трьох голів цього матчу.

http://www.youtube.com/watch?v=tojl0FK52Tk

неділя, 5 травня 2024 року

Штурм (Іванків) - Зірка (Кропивницький) - 2:3 (0:1)

Голи: Журавель, 76, Ремезовський, 90+7 – Лобода, 31, 90, Бондар, 79

Штурм: Погорілий©, Ремезовський, Любко, Скляренко, Нестеренко, Осадчий (Петренко, 85), Журавель (Дитятьєв, 86), Бриженко, Димнич (Старгородський, 65), Балашов (Лящук, 85), Рубльов. Запасні: Міхєєв, Басов, Наконечний, Шевчук, Хруль. Головний тренер: Володимир Бондаренко.

Зірка: Травкін, Манастирний©, Владіміров, Кваша, Катеринка, Марценюк, Гончаров, Лопушенко (Холявко, 79), Ткач (Курінний, 72), Михайленко (Бондар, 60), Лобода (Палюх, 90+3). Запасний: Абрамян. Головний тренер: Самір Гасанов.

13:00; 05.05.2024. Гнідин. Стадіон "Лівий берег". Поле 4 (шт.); +18С

Суддя: Галіцин Роман (Суми)

Попередження: Лопушенко, 27, Ткач, 37, Нестеренко, 48, Кваша, 83, Бриженко, 90+1

Штурм посеред тижня зіграв перший фінальний матч Кубка України серед аматорів, де перед важким виїздом на Львівщину абсолютно нічого ще неясно. Відповідно, тренерський штаб іванківців змушений був розподіляти сили між турнірами (а грають же вони ще й на область!). Можливо, ще кілька років тому, коли зовсім малодосвідчена Зірка програвала всі матчі чемпіонату, це спрацювало б, але зараз кропивницька команда з великою історією піднесла одну з найбільш гучних сенсацій туру. І по грі, до речі, це не виглядало як сенсація – заслужили на повагу підопічні Гасанова.

Спершу йшла гра, в якій Штурм промацував суперника й намагався матеріалізувати свої спроби в гол. Але гра затягнулася, і на самому початку умовної першої третини Зірка шокувала господарів голом. Катеринка з правого флангу відпасував на Манастирного, капітан кропивничан у дотик здійснив чудове закидання на Лободу, який правою «шведкою» пробив повз воротаря – 0:1.

Далі пішла хитка, напружена гра. Деяких гравців, яких хотілося приберегти, Штурм змушений був кинути в гру (як, наприклад, ветерана-плеймейкера Старгородського, який певний час відновлювався після травми в Тишківці). Лише в ендшпілі іванківцям вдалося відігратися, коли Любко запустив на лівому фланзі Балашова, чию подачу від лицьової лінії головою замкнув Журавель – 1:1. Вадим забиває третій раз в семи матчах першості.

Проте вже через три хвилини якийсь абсолютно божевільний гол провела Зірка. На високій швидкості Лопушенко обікрав суперників на чужій половині поля, протягнув м’яча й відпасував правіше – на Бондаря, який ішов паралельним курсом. Максиму залишалося не промахнутися в дотик з правої ноги в ближній кут – 1:2. А коли Штурм пішов вперед і почав розкриватися, Холявко з глибини поля закинув м’яча на хід Лободі. Перший удар Вадима з правої ноги воротар парирував, але він сам лівою добив м’яча в ворота – 1:3. Для Лободи це вже 11-й м’яч у турнірі, за підсумком виявиться, що це більше 50% від усіх голів його клубу.

Все, що встиг Штурм у самій кінцівці матчу – це скоротити відставання до мінімуму. Після кутового від Старгородського Любко скидав м’яча ударом через себе, на відскок зреагував Любко. Встиг і прийняти, і розстріляти ворота з лівої – 2:3. Ця поразка завдає болісного удару на надії іванківців прорватися в плей-офф.

Герой матчу від Sport Arena: Вадим Лобода (Зірка)

Цей нападник мав шанси проявити себе на професіональному рівні – в Інгульці, Кремені, черкаському Дніпрі. Проте зараз він справжній лідер Зірки. В столичному регіоні забив двічі, посприявши великій сенсації.

http://www.youtube.com/watch?v=wI2Md6LyzH0

М

 

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

↑2

Агротех (Тишківка, Кіровоградська область)

14

8

3

3

37:15

27

2

↑2

Титан (Одеса)

13

9

0

4

26:20

27

3

↓2

Олімпія (Савинці, Полтавська область)

13

8

2

3

25:13

26

4

↓2

Нафтовик (Охтирка, Сумська область)

13

7

4

2

16:8

25

5

Штурм (Іванків, Київська область)

14

6

3

5

26:16

21

6

Атлет (Київ)

13

4

4

5

21:18

16

7

Зірка (Кропивницький)

13

5

1

7

20:30

16

8

Авангард (Лозова, Харківська область)

13

2

3

8

16:29

9

9

Пенуел (Кривий Ріг, Дніпропетровська область)

14

1

0

13

3:41

3

 

Бомбардири:

Команда

І

Г (п)

1

Лобода Вадим

Зірка

12

11

2

Загальський Ігор

Агротех

13

11 (4)

3

Мішуренко Олександр

Титан

9

9 (1)

4

Соколан Євгеній

Агротех

14

8

5

Бабич Ростислав

Атлет

12

6

6

Гребенюк Кирило

Авангард

12

6 (4)

7

Каретник Сергій

Олімпія

12

5 (3)

 

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

1

Малик Євген

Олімпія

11.05.2024

2

Матко Сергій

Пенуел

11.05.2024

3

Резніченко Ігор (адміністратор)

Зірка

11-18.05.2024

4

Сокол Богдан

Штурм

19.05.2024

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

12

(1)

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

11

 

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

11

 

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

11

 

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

11

(4)

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

9

(1)

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

8

 

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

8

 

Шарабура Микита

Куликів-Білка

8

 

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

8

(1)

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

 

Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

10

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

8

Швидерський Максим

Титан (Одеса)

7

Коляда Микола

Колос (Полонне)

6

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

5

Береза Олег

Куликів-Білка

5

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

5

Крицький Олександр

Атлет (Київ)

5

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

5

Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

19

11

8

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

18

8

10

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

17

12

5

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

12

11

1

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

12

9

3

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

11

11

0

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

11

11

0

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

11

8

3

Шарабура Микита

Куликів-Білка

11

8

3

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

9

8

1

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

8

6

2

Мацієвський Максим

Подоляни (Тернопіль)

8

5

3

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

8

3

5

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

8

3

5

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.