Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: драма перед плей-оф – Сокіл на останній хвилині не пустив у 1/4 фіналу VIVAD

ААФУ: драма перед плей-оф – Сокіл на останній хвилині не пустив у 1/4 фіналу VIVAD

Склади, огляди та відео чергового туру Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд під егідою ААФУ сезону 2023/24 в огляді Sport Arena.

Артур Валерко, Sport Arena.

Група 1 – 22-й тур

неділя, 26 травня 2024 року

Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир) - Агрон (Великі Гаї) - 0:4 (0:3)

Голи: Гром'як, 7, Войцещук, 15, Гром'як, 37 (пен.), Кохман, 47

Галичина-Фенікс: Федишин, Янчак© (Задорожний, 31), М.Шута, А.Шута, Матусевич, Яворський (Павлишин, 82), А.Вільховий (Даців, 67), Сидор, Д.Яців (Чабан, 72), В.Яців, Т.Вільховий (Андрушко, 46). Запасний: Михайлів. Головний тренер: Андрій Чіх.

Агрон: Мазур©, Соколовський, Ковалик, Щербатюк, Семенець, Кохман (Скородень, 82), Луцик (Понєдєльнік, 46), Пришнівський (Павлович, 56), Пежинський, Войцещук (Онищук, 56), Гром'як. Запасний: Рогаль. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

14:00; 26.05.2024. Підмонастир. Стадіон "Фенікс". Поле 3; +26С

Суддя: Байдюк Микола (Чернівці)

Попередження: В.Яців, 21

Агрон повинен був перемагати, щоб не думати про результати конкурентів. От тільки через дискваліфікацію в заключному матчі регулярного чемпіонату не могли допомогти гостям основні захисники Скакун і Стриєшин. Втім, Галичина-Фенікс дограє сезон у вкрай обмеженому складі, тож кадрова ситуація була однаково непростою в обох суперників.

0:1 – Соколовський довгою передачею вздовж правого флангу знайшов Гром'яка, а Тарас позбавився від захисника й воротаря й закотив м’яча в порожні ворота лівою ногою.

0:2 – тепер уже Щербатюк дав довгу передачу на Гром'яка, а той від лицьової пасував у центр. Першим на м’ячі був гравець господарів, але відбив недалеко й точно на Войцещука. Михайло без проблем підлаштувався під праву ногу й із напівкола карного майданчика з рикошетом забив по центру воріт. Третій гол у чемпіонаті дебютанта.

0:3 – на флангову подачу Соколовського висувався Войцещук, але його зачепив Д.Яців – пенальті. Гром'як правою ногою пробив на протихід воротареві. Тарас довів рахунок своїх голів до 13 і став найкращим бомбардиром Групи 1.

0:4 – кутовий від Соколовського головою замкнув Кохман. Для Ігоря це третій гол у чемпіонаті. Тепер Агрон продовжить виступи в плей-оф, де його суперником стане друга команда Групи 2 – Агротех (Тишківка). Так як Зірка з Лободою не вийшла в 1/4 фіналу, Гром’як матиме нагоду поборотися за звання найкращого бомбардира чемпіонату в цілому.

Герой матчу від Sport Arena: Юрій Соколовський (Агрон)

Причетний так чи інакше до трьох голів із чотирьох у виконанні своєї команди. Причому, якщо Гром’як – це нападник, то Соколовський – захисник. Це досягнення для нього ще крутіше.

http://www.youtube.com/watch?v=EaJ1UXYta34

СК Вільхівці - Колос (Полонне) - 1:2 (0:0)

Голи: Головін, 62 – Коляда, 76, Гумметов, 84 (а/г)

Вільхівці: Гумметов, Вапняр, Гаврилюк, Мілєсін, Лєсунов, Вагін, Тарасов, Глагола©, Маркевич (Базаров, 69), Тимошенко (Головін, 59), Минайленко (Куцин, 59). Запасні: Радченко, Кіктенко, Фінченко. Головний тренер: Олексій Зорін.

Колос: Фіяло, Бартошук, Жданов©, Носарєв, Наумець (Попадюк, 78), Кашперук (Кошка, 67), Брицький (Дерман, 90+2), Притуляк (Семенюк, 70), Коляда, Морозов, Демчик (Никитюк, 84). Запасний: Омелянюк. Головний тренер: Сергій Бадрак.

14:00; 26.05.2024. Вільхівці. Стадіон "Арена-Парк". Поле 5; +24С

Суддя: Козак Тарас (Львівська обл.)

Попередження: Тарасов, 16, Наумець, 35, Семенюк, 84

Господарі достроково втратили шанси на плей-оф, тоді як Колосу для виходу в чвертьфінал треба було тільки перемагати. На користь гостей говорила дискваліфікація провідного захисника СК Вільхівці Кучеренка, проте в них через аналогічну причину були відсутні не менш важливі гравці – оборонець Луцюк і нападник Скоцький.

Все найважливіше в матчі на Закарпатті відбулося вже після перерви. В центрі поля Глагола перехопив м’яча в Коляди та вивів на ударну позицію Головіна – найсвіжішу заміну Зоріна. Головін прийняв м’яча й правою ногою з кута карного майданчика пробив у дальній кут – 1:0 на 62-й хвилині. Владислав, до речі, відзначився другим голом навесні, а про капітана СК Вільхівці варто говорити окремо – колишній півзахисник юнацького складу Шахтаря, а також Минаю та Полісся, Глагола оформив навесні 6 результативних дій (3+3).

Втім, у Колоса – гарний підбір гравців із серйозним досвідом. Один із них реабілітувався за втрату м’яча в гольовій атаці вже невдовзі. Після ауту пішла подача з лівого флангу на дальню штангу, там Брицький акуратно скинув м’яча в центр карного майданчика. Досвідчений Коляда мав час і прийняти, і з правої ноги розстріляти ворота – 1:1. Микола відзначився своїм другим голом при шести асистах.

Звісно, СК Вільхівці пішли вперед – повертати свою перевагу, і якраз у відповідь на атаку господарів Колос провів свій контрнаступ через лівий край. Коляда технічно скинув на Семенюка, який завдав чудового удару з лінії карного майданчика. Далі – спортивна прикрість. М’яч від каркасу воріт зрикошетив у голову воротаря Гумметова та пішов у ворота – 1:2. Саме автогол вирішив долю цього драматичного матчу, з четвертого місця полончани пройшли в фінальні стикові матчі, де зіграють з переможцем східної групи – це Олімпія (Савинці).

Герой матчу від Sport Arena: Микола Коляда (Колос)

Саме із втрати Коляди почалася результативна атака Вільхівців, але провідний півзахисник гостей реабілітувався й зробив вирішальний вклад у важливу вольову перемогу. Його гол і передача, яка в підсумку призвела до автоголу суперника, вивели Колос у 1/4 фіналу.

http://www.youtube.com/live/L4rqHKAH5xw

Куликів-Білка – Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ) - 3:2 (2:2)

Голи: Панасюк, 1, 72, Максименко, 20 (а/г) – Шкварилюк, 11, Максименко, 34

Куликів-Білка: Данкович (Денега, 24), О.Савошко, Калинчук, В.Білий, Дмитрух (Грось, 46), В.Савошко, Іваночко (Юськевич, 90+3), Яворський (Малецький, 70), Панасюк© (І.Білий, 83), Патуляк (Войтович, 54), Гладкий (Шарабура, 65). Запасний: Малоїд. Головний тренер: Богдан Костик.

Ревера-ФАПФ: Панчак, Школьний, Сальваровський (Брацюнь, 83), Коновалов (Гоголь, 85), Максименко, Бойко© (Максимів, 83), Кукурудз, Дрекало (Салій, 74), Шкварилюк (Угринюк, 65), Неледва, Пащак (Корвацький, 83). Запасні: Кравець, Пицик, Шмаль. Головний тренер: Ярослав Матвіїв.

Попередження: Шарабура, 74, Матвіїв (гол.тр.РФ), 80, Малецький, 84, Кукурудз, 86, Войтович, 87, Неледва, 90+2, І.Білий, 90+4

Вилучення: Матвіїв (гол.тр.РФ), 80

14:00; 26.05.2024. Куликів. Стадіон "Арена Куликів". Поле 4; +26С

Суддя: Садковський Ігор (Тернопільська обл.)

Лідер достроково виконав усі завдання на груповий турнір, але, звісно, було бажання в Куликова-Білки якомога краще виступити вдома, а також продовжити свою феєричну безпрограшну серію, яка триває в змаганнях ААФУ у ФК Куликів з минулого чемпіонату (травнева поразка від Агрону – 0:2), а в Юності – ще з сезону 2021/22 (коли вдома той же Агрон обіграв «білок» 2:0 в стартовому турі). Єдиний не виграний матч Куликова-Білки в цьому чемпіонаті – листопадовий виїзд на Житомирщину, 2:2 з VIVAD’ом.

1:0 – йшла багатохвильова атака, яку намагався в стрибку головою перервати захисник ФАПФ. Панасюк був першим на відскоку й першим дотиком лівої ноги прийняв, а другим у падінні пробив у сітку. Гол уже на першій хвилині!

Далі пішла справжня хитавиця – удар Неледви потягнув воротар господарів, а Гладкого – заблокували захисники гостей. І все ж відбувся швидкий гол у відповідь – уже через десять хвилин.

1:1 – гості атакували через лівий фланг, Кукурудз розвернув атаку й правою навісив на дальню стійку, де Шкварилюк встиг і прийняти, і пробити правою ногою під поперечину. Як не дивно, це перший гол Захара, хоча зазвичай цей швидкий гравець помітний у кожному матчі. Втім, не пройшло й десяти хвилин, як Куликів-Білка відігрався.

2:1 – кутовий від Яворського не замкнули одноклубники, а от захисник Максименко на дальній стійці зрикошетив у свої ворота.

2:2 – в ході багатоходівки Максименко виправився за автогол. Не встиг воротар Денега (він замінив після травми Данковича) парирувати дальній удар Дрекала, як Богдан з лівого флангу добив м’яча лівою ж ногою.

Важкий, в’язкий другий тайм усе ж визначив переможця.

3:2 – в ході атаки через правий фланг Куликова-Білки м’яч відскочив від суперника до Панасюка, який сильним ударом з лінії карного майданчика не без рикошету відправив м’яча в дальній кут. Для Олега це дуже важливий переможний гол, адже багаторічний лідер Юності в об’єднаній команді був значно менш результативним за Гладкого та Шарабуру.

20 матчів: 19 перемог і 1 нічия в підопічних Костика – з першого місця вони достроково кваліфікувалися до чвертьфіналу, де їм протистоятиме п’ята команда своєї ж групи – Пробій (Городенка).

Герой матчу від Sport Arena: Олег Панасюк (Куликів-Білка)

Шість результативних дій у регулярному сезоні в Панасюка – по три голи та асисти. В цьому матчі саме він зробив результат, забезпечивши лідеру гарний настрій перед плей-оф.

http://www.youtube.com/live/0pW7kDoegHI

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) - VIVAD (Романів) - 2:2 (1:0)

Голи: Васильєв, 18, Боровський, 90 – Борисевич, 52, Мосійчук, 80

Сокіл: Прудніков, Ємельянов, Фурсенко, Пресняк, Берест, Васильєв©, Шишкін (Валага, 43), Мельничук, Костенко (Боровський, 50), Трушенко, Набільський. Запасні: Сидоренко, Мануков, Зозуля, Пустовіт, Бруй. Головний тренер: Олег Самченко.

VIVAD: Дворнін, Базь, Кучерчук© (Мазуренко, 78), Кужіль, Павловський, Мосійчук, Швець (Тимофєєв, 46), Петрук (Тосіч, 87), Гордеєв (Яворський, 46), Вакула (Федорчук, 58), Борисевич (Тарасюк, 81). Запасні: Сингаївський, Чопенко. Головний тренер: Віктор Чорний.

14:00; 26.05.2024. Михайлівка-Рубежівка. Стадіон "Шкільний". Поле 4; +26С

Суддя: Дубиківський Сергій (Київська обл.)

Попередження: Кужіль, 4, Борисевич, 30, Ємельянов, 59, Фурсенко, 70, Мосійчук, 80, Чорний (гол.тр.VP), 83

Гостям для виходу матчі на виліт треба було тільки перемагати в ближньому виїзді на Київщину. От тільки СФК Сокіл значно додав по ходу сезону, до того ж, на цей матч зміг задіяти декого з основних гравців, які не так часто грають у змаганнях ААФУ (передовсім, це провідний оборонець Фурсенко). Матч справді вийшов яскравим і драматичним, але VIVAD все ж не зміг у дебютному сезоні вийти в чвертьфінал після втрати кількох основних гравців (Притуляк, Демчик, Чорний як діючий гравець).

Пропустили гості з Житомирщини на власному ж ауті на своїй же половині поля. Пресняк здорово зіграв на перехопленні, пішла перепасовка на рубежі карного майданчика, аж поки Мельничук справа відпасував у центр на Васильєва, а Дмитро прийняв м’яча на напівколі та правою ногою запустив м’яча в лівий від воротаря нижній кут – 1:0.

Після перерви VIVAD великими силами пішов вперед – турнірна ситуація примушувала. І ось Вакула до останнього поборовся на лівому фланзі, стартував на аут Павловського та зробив гол у відповідь. Дмитро переклав м’яча під праву ногу й м’яко навісив, а Борисевич гарно в стрибку замкнув головою – 1:1. Віталій відзначився шостим голом у поточній першості. В серйозних атаках пройшла заключна третина матчу.

Здавалося, романівський клуб забезпечив собі виконання завдання, коли Яворський підключив на лівому фланзі Борисевича, той подав на дальню стійку, де Мосійчук у стрибку правою ногою прокинув м’яча повз Пруднікова – 1:2. Богдан забив четвертий м’яч у чемпіонаті, Віталій записав на свій актив другий асист. От тут би забити ще, але не уникнув VIVAD марнування нервів на останніх хвилинах. І в цей момент спрацював «джокер» Самченка.

Після ауту пішла діагональ на дальній кут карного майданчика. Там на підбиранні зіграв Ємельянов і навісив лівою ногою від лицьової лінії. А на дальній стійці Боровський ухитрився головою в падінні по якійсь чудернацькій дузі зрівняв рахунок – 2:2. Андрій ще не забивав в ААФУ за Сокіл, але саме його гол позбавив гостей путівки в плей-оф.

Герой матчу від Sport Arena: Євгеній Мельничук (СФК Сокіл)

Аж до останніх голів героєм залишався романівчанин Борисевич, але VIVAD втратив перемогу. На перший план вийшов Мельничук – в його активі асист під перший гол і вирішальна діагональ у другій результативній комбінації, яка задала вектор атаці.

http://www.youtube.com/watch?v=c_pujzYgM6Q

Подоляни (Тернопіль) – Марамуреш (Нижня Апша) – 3:0

(технічний результат згідно з рішенням КДК ААФУ)

М

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

Куликів-Білка (Куликів-Верхня/Нижня Білка, Львівська область)

20

19

1

0

55:12

58

2

Подоляни (Тернопіль)

20

12

3

5

47:23

39

3

Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)

20

9

5

6

29:21

32

4

↑1

Колос (Полонне, Хмельницька область)

20

9

3

8

28:29

30

5

↓1

Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)

20

7

8

5

27:21

29

6

VIVAD (Романів, Житомирська область)

20

7

7

6

25:21

28

7

Марамуреш (Нижня Апша, Закарпатська область)

20

6

6

8

20:27

24

8

СК Вільхівці (Закарпатська область)

20

7

3

10

30:31

24

9

Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир)

20

5

1

14

23:46

16

10

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)

20

4

4

12

18:44

16

11

Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ)

20

3

3

14

26:53

12

Бомбардири:

Команда

І

Г (п)

1

Гром'як Тарас

Агрон

17

13 (1)

2

Жуміга Іван

Подоляни

18

12 (1)

3

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

18

11

4

Мальський Руслан

Подоляни

17

8 (1)

5

Неледва Ігор

Ревера 1908-ФАПФ

18

8

6

Шарабура Микита

Куликів-Білка

20

8

7

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

13

7

8

Скоцький Богдан

Колос

19

7 (2)

Група 2 – 18-й тур

субота, 25 травня 2024 року

Атлет (Київ) - Агротех (Тишківка) - 1:0 (0:0)

Гол: Пресич, 62

Незабитий пенальті: Загальський (АТ), 90 – воротар

Атлет: Шпаченко, Крицький, Тверезенко, Липовий, Тищенко, Кавун (Патик, 46), Мовчан© (Семененко, 75), І.Мурашенко, Пресич, Теймуров (Білозеров, 90+1), Бабич. Запасні: Комаренко, Бредельов, Тумасов, Лямін. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Агротех: Рудик, Співак, Біжко, Бовтуненко, Мацюта, Пісний (Радченко, 61), Загальський©, Скоров (Соколан, 65), Пастухов, Чичиков (Бедін, 90+1), Сурженко (Кулібаба, 80). Запасні: Козинець, Пономаренко, Коломієць, Кривошей. Головний тренер: Олександр Мизенко.

12:00; 25.05.2024. Київ. Стадіон "Атлет". Поле 3 (шт.); +26С

Суддя: Галіцин Роман (Суми)

Попередження: Пресич, 18, Тищенко, 24, Загальський, 28, Д.Мурашенко (гол.тр.АК), 37, І.Мурашенко, 65, Співак, 73, Шпаченко, 89, Патик, 90+5

Технічна перемога Олімпії над Штурмом закрила інтригу довкола першого місця. Проте, звичайно, Агротех у основному складі не на екскурсію в столицю приїхав – важке випробування чекало на ДЮСШ Атлет і 18-річного Шпаченка, якому тренерський штаб вперше довірив місце в основі на дорослих змаганнях ААФУ. При цьому через перебір карток пропускав заключний тур групового етапу захисник Гаркуша – один із вдалих весняних придбань господарів.

Активність господарів, у яких особливо виділялися попереду Бабич, Пресич і Мурашенко-молодший, залишилася не винагородженою голами. Втім, і тишківська команда, яка дограє сезон без травмованих півзахисника Хорольського та нападника Соколана, не вражала в атаці.

Лише в другому таймі, після години гри, відбувся гол. І.Мурашенко вивів Атлет від оборони в атаку через центр і перевів гру на лівий фланг, а Пресич видав сольний прохід у стилі Коноплянки в найкращі часи. Назар отримав пас від Івана, пройшов через половину поля, змістився і з правої ноги пробив у дальню дев’ятку – 1:0 на 62-й хвилині. Два голи та три асисти в активі Пресича.

Агротех боровся до останнього й отримав ідеальний шанс врятуватися від поразки, коли в самій кінцівці Бовтуненко в ході перепасовки ввійшов у карний майданчик і завалився на газон. Але досвідчений Загальський, лідер у списку «Гол+пас», переграти Шпаченка з пенальті не зміг. Воротар кинувся вліво й парирував м’яча. Атлет фінішував у п’ятірці найкращих, а от Агротеху друге місце обійшлося дорого – вивело в 1/4 фіналу на досить складного суперника з Тернопільщини (Агрон).

Герой матчу від Sport Arena: Ілля Шпаченко (Атлет)

Дуже сильно провели матч Пресич і Мурашенко-молодший, але їхні зусилля міг нівелювати суперник, якби не вирішальний сейв воротаря.

http://www.youtube.com/live/8JVAFQ5l1-A

Титан (Одеса) - Нафтовик (Охтирка) - 3:0 (1:0)

Голи: Швидерський, 44, Ратушняк, 57, Федоров, 69

Титан: Даскалиця, Лаптєв (Кербаль, 90+1), Дубіна, Ратушняк, Тимошевський, Швидерський©, Гнатюк (Співаченко, 87), Бринько (Опря, 80), Урсолов (Іванченко, 82), Федоров (Романов, 88), Білошицький (Гузенко, 76). Запасний: Лободров. Головний тренер: Юрій Куліш.

Нафтовик: Шварц, Мигаль, Сосєдко, Хомич, Масло (Черепанський, 78), Кузнецов, Кісіль©, Галета, Назаренко, Васильєв (Биченко, 83), Шаповаленко. Запасні: Бірюк, Табачун. Головний тренер: Віталій Бала.

14:00; 25.05.2024. Чорноморськ. Стадіон "Шкільний". Поле 4; +24С

Суддя: Артеменко Артем (Миколаїв)

Попередження: Швидерський, 24, Масло, 55, Федоров, 63, Дубіна, 84

Нафтовик у випадку перемоги міг обійти Титан і прорватися в плей-оф, але кадрові проблеми підкосили боєздатність гостей із Сумщини. Дискваліфікований провідний центральний півзахисник Лапін, восени покинули команду лідери – вінгери Васильченко та Мряченко. Не говоримо про таких гравців, як Бабинін, Гайван, Гончар, Якименко.

А Титан, навпаки, після кількох турів без запасу виставив досить сильний склад. Хіба що двоє гравців могли б його посилити, але півзахисник Політило навесні він не грає вже за одеситів, а нападник Мішуренко травмувався. Але матч складався не так просто, і лише перед перервою вдалося відкрити рахунок господарям. Відпрацювали в глибині поля Тимошевський і Білошицький, далі Федоров протягнув м’яча через лівий фланг і прострелив від лицьової, а Швидерський у ближній боротьбі випередив усіх – 1:0. Максим відзначився дебютним голом в ААФУ за Титан при семи асистах.

Після перерви по рахунку титанівцям гралося і легше, і спокійніше. Масло збив Урсолова на лівому фланзі захисту Нафтовика, а подачу зі штрафного від Лаптєва замкнув головою захисник Ратушняк – 2:0. Євгеній ще не забивав у поточному чемпіонаті. А пізніше Лаптєв скидкою головою на хід Урсолову почав третю результативну комбінацію. Вона блискавично пройшла через правий фланг і простріл прямо перед воротарем акуратно замкнув Федоров. Низовий удар у дотик лівою ногою – і 3:0. Сергій забив точно в кут. У шести матчах зимового новачка Федорова – три результативних дії (2+1), а Урсолова – шість (4+2).

Титан проходить у чвертьфінали, де зіграє проти другої команди західної групи – Подоляни (Тернопіль).

Герой матчу від Sport Arena: Сергій Федоров (Титан)

Гол і асист у вирішальному матчі в активі колишнього нападника друголігових Реал Фарми та Енергії.

http://www.youtube.com/watch?v=ujVG773YgOA

Зірка (Кропивницький) - Авангард (Лозова) - 1:0 (0:0)

Голи: Лобода, 90+5

Зірка: Травкін, Катеринка (Ткач, 79), Манастирний©, Стаднік, Кваша, Марценюк, Гончаров (Курінний, 73), Лопушенко (Михайленко, 68), Павлюк, Бондар, Лобода. Запасні: Абрамян, Палюх, Шмагайло, Владіміров. Головний тренер: Самір Гасанов.

Авангард: Мурга©, Олійник (Боєв, 90), Веприцький, Череватенко, Воловик (Топоров, 73), Недай (Науменко, 56), Сухомлин Едуард (Аксюта, 90+6), Боровик, Галушка, Гладкий (Басалаєв, 78), Гребенюк. Запасний: Орловський. Головний тренер: Ігор Рахаєв.

15:00; 25.05.2024. Кропивницький. Стадіон "Зірка" імені С.Березкіна. Поле 5; +24С

Суддя: Садовий Олександр (Кременчук)

Попередження: Веприцький, 57, Лопушенко, 63, Гончаров, 69, Басалаєв, 80, Сухомлин, 90+4, Мурга, 90+5

Жодна з команд вже не мала шансів на плей-оф, але старалася зіграти за престиж. Про це свідчить бойовий склад господарів і гостей, які привезли навіть зіркового Гладкого – граючого спортивного директора Авангарду.

Лише в кінцівці матчу визначився переможець. Після ауту гостей двічі на перехопленні зіграв Манастирний, далі Павлюк здорово закинув на хід Лободі, а Череватенко не зміг перервати цю передачу, так що Вадим оббіг воротаря й закотив м’яча в порожні ворота – 1:0. Вадим довів рахунок своїх голів до 14 в 14 матчах і виграв бомбардирські перегони в регулярному чемпіонаті, проте в турнірі загалом його мають шанси обійти деякі конкуренти з клубів, які продовжують боротися за чемпіонство.

Герой матчу від Sport Arena: Вадим Лобода (Зірка)

Що за сезон для колишнього нападника Інгульця, Кременя, черкаського Дніпра та інших клубів! Був якийсь період, коли взагалі ВСІ голи Зірки були авторства Лободи, та й нинішній результат найкращого бомбардира вражає – більше 50% голів кропивничан провів один гравець.

http://www.youtube.com/watch?v=3wvLM8WXf7I

Штурм (Іванків) – Олімпія (Савинці) – 0:3

(технічний результат згідно з рішенням КДК ААФУ)

М

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

↑1

Олімпія (Савинці, Полтавська область)

16

11

2

3

33:13

35

2

↓1

Агротех (Тишківка, Кіровоградська область)

16

9

3

4

40:16

30

3

Титан (Одеса)

16

10

0

6

30:24

30

4

Нафтовик (Охтирка, Сумська область)

16

8

4

4

19:14

28

5

↑1

Атлет (Київ)

16

6

4

6

26:23

22

6

↑1

Зірка (Кропивницький)

16

7

1

8

25:34

22

7

↓2

Штурм (Іванків, Київська область)

16

6

3

7

26:22

21

8

Авангард (Лозова, Харківська область)

16

3

3

10

20:35

12

9

Пенуел (Кривий Ріг, Дніпропетровська область)

16

2

0

14

7:45

6

 

Бомбардири:

Команда

І

Г (п)

1

Лобода Вадим

Зірка

14

14

2

Загальський Ігор

Агротех

15

11 (4)

3

Мішуренко Олександр

Титан

9

9 (1)

4

Бабич Ростислав

Атлет

14

8

5

Соколан Євгеній

Агротех

15

8

6

Гребенюк Кирило

Авангард

14

7 (5)

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

14

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

13

(1)

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

12

(1)

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

11

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

11

(4)

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

9

(1)

Бабич Ростислав

Атлет (Київ)

8

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

8

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

8

Шарабура Микита

Куликів-Білка

8

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

8

(1)

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

7

(2)

Гребенюк Кирило

Авангард (Лозова)

7

(5)

Борисевич Віталій

VIVAD (Романів)

6

Дитко Роман

Пробій (Городенка)

6

(1)

Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

10

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

9

Швидерський Максим

Титан (Одеса)

7

Береза Олег

Куликів-Білка

6

Коляда Микола

Колос (Полонне)

6

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

6

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

5

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

5

Крицький Олександр

Атлет (Київ)

5

Сікач Микола

Пробій (Городенка)

5

Трух Андрій

Подоляни (Тернопіль)

5

Холявко Руслан

Зірка (Кропивницький)

5

Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

20

11

9

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

18

8

10

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

17

12

5

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

14

14

0

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

13

13

0

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

12

11

1

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

12

9

3

Шарабура Микита

Куликів-Білка

12

8

4

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

11

8

3

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

10

5

5

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

10

4

6

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

9

8

1

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

9

7

2

Бабич Ростислав

Атлет (Київ)

8

8

0

Борисевич Віталій

VIVAD (Романів)

8

6

2

Дячинський Іван

Подоляни (Тернопіль)

8

5

3

Мацієвський Максим

Подоляни (Тернопіль)

8

5

3

Трух Андрій

Подоляни (Тернопіль)

8

3

5

Коляда Микола

Колос (Полонне)

8

2

6

Швидерський Максим

Титан (Одеса)

8

1

7

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

1/4 фіналу. Перші матчі Плей-Оф

Агрон (Великі Гаї) – Агротех (Тишківка)

1.06. 13.00. Стадіон с. Великі Гаї

Колос (Полонне) – Олімпія (Савинці)

1.06. 13.00. Стадіон Полонь (Полонне)

Титан (Одеса) – Подоляни (Тернопіль)

1.05. 13.00. Стадіон Шкільний (Чорноморськ)

Пробій (Городенка) – Куликів-Білка

2.06. 15.00. Стадіон Пробій-Арена (Городенка)

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

1

Малецький Павло

Куликів-Білка

2024

2

Стриєшин Дмитро

Агрон

2024

3

Федоров Сергій

Титан

2024

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.