Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Плей-оф ААФУ: гучні сенсації перед півфіналами та новий лідер бомбардирських перегонів

Плей-оф ААФУ: гучні сенсації перед півфіналами та новий лідер бомбардирських перегонів

Склади, огляди та відео чергового туру Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд під егідою ААФУ сезону 2023/24 в огляді Sport Arena.

Артур Валерко, Sport Arena.

1/4 фіналу. Матчі-відповіді

субота, 8 червня 2024 року

Агротех (Тишківка) - Агрон (Великі Гаї) - 4:2 (перший тайм – 0:1; перший матч – 1:2)

Голи: Соколан, 48 (пен.), 80, Пастухов, 65, 90+11 - Гром'як, 7 (пен.), Войцещук, 70

Агротех: Рудик©, Співак, Бовтуненко, Біжко, Мацюта (Загальський, 88), Шмат (Кривошей, 79), Пастухов, Радченко (Пономаренко, 46), Пісний (Скоров, 46), Соколан, Сурженко. Запасні: Козинець, Коломієць, Кулібаба. Головний тренер: Олександр Мизенко.

Агрон: Рогаль, Соколовський, Олексюк, Ковалик©, Скакун, Кохман, Семенець, Луцик, Пришнівський, Войцещук, Гром'як (Мельник, 90+2). Запасні: Мазур, Понєдєльнік, Щербатюк, Пежинський, Онищук, Павлович. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

13:00; 08.06.2024. Тишківка. Стадіон "Ліцей". Поле 4; +26С

Суддя: Воєвода Андрій (Дніпро)

Попередження: Мацюта, 18, Кохман, 21, Гром'як, 24, Співак, 45+2, Скакун, 47, Пономаренко, 59, Мизенко (гол.тр.АТ), 90+3, Пришнівський, 90+4, Рудик, 90+8

Вилучення: Скакун, 90+7 – повторне попередження

У першому матчі на Тернопільщині Агрон здобув перемогу в один гол, але при цьому на користь Агротеху свідчив забитий на виїзді м’яч. Звісно, мінімальна різниця в рахунку залишала відкритою інтригу. І справді, вона протрималася до останніх секунд компенсованого часу другого тайму, коли арбітр навидавав багато карток і на полі виникла значна конфронтація. Втім, штовханині та сварці передував яскравий матч із шістьма голами на двох. Ось як це було.

Господарі, які незвично починали матч із капітаном Загальським на лаві запасних, спершу заробили перспективний стандарт, ніби володіли ініціативою, натомість, рано пропустили. Після кутового від Скакуна м’яч відскочив у руку Радченку й арбітр призначив пенальті в ворота Агротеху. Гром'як сильним ударом з правої ноги не лише підняв м’яча, а й розвів його й воротаря в різні кути – 0:1. Тарас довів кількість своїх голів до 15 й одноосібно очолив список найкращих бомбардирів.

Тишківчани відігралися вже після перерви, але – досить швидко й також із 11-метрової позначки. Йшла атака з переведенням м’яча з флангу на фланг. Після подачі пробивав Сурженко – влучив у суперника. Першим на відскоку виявився Соколан і завалився на газон у боротьбі з Семенцем. Сам постраждалий взявся виконувати пенальті – Євгеній з правої ноги пробив у лівий для себе кут, і хоча воротар гадав, дістатися до гарно надісланого м’яча не зумів – 1:1.

Далі пішла хитавиця. Спершу Сурженко зіграв на високому індивідуальному рівні. Протягнувши м’яча через лівий фланг, екс-нападник Зірки та Миколаєва хорошим прихованим пасом знайшов у карному майданчику Пастухова, а Павло з лівої ноги з відскоком від дальньої стійки вивів вперед тишківчан – 2:1. У відповідь всього-лише через п’ять хвилин забив Агрон. І, знову ж таки, це був красиво розіграний гол. Соколовський прострілив з правого флангу після пасу п’ятою Пришнівського, Войцещук прийняв у карному майданчику й другим дотиком з правої пробив у ближню дев’ятку – 2:2. Для Михайла це четвертий гол у 10 матчах. Хорошого правого нападника знайшли великогаївці.

За такого рахунку Агрон проходив у наступний раунд, причому, господарям з урахуванням виїзного голу треба було забивати двічі. Справилися! Спочатку Скоров заробив і подав кутовий від лівого прапорця. М’яч заметався по карному майданчику, з правого краю здалеку пробив Пастухов. Воротар парирував, але Соколан на дальній стійці зблизька зіграв на добиванні – 3:2. Для Євгенія це 10-й гол у поточному чемпіонаті.

Розуміючи, що матч захитався, Агротех пішов вперед великими силами. І ось уже Скакун у боротьбі за м’яч влучив ногою в суперника, й арбітр вилучив лівого захисника гостей. Той штрафний від Загальського, якого випустили на останні хвилини, результату не приніс. Вперед ходив навіть воротар Рудик, одного разу болісно врізавшись у свого колегу. І коли в одному з моментів Пономаренко та Співак загострили справа, м’яч відскочив до Пастухова, який правою ногою пробив метрів із 20-ти. Максимально несподівано для Рогаля – голкіперу було перекрито огляд, і він навіть не реагував – 4:2. Павло відзначився шостим голом при трьох асистах. На 90+11 хвилині визначився переможець пари. Виникла серйозна штовханина, але вона вже не могла змінити підсумку матчу.

Герой матчу від Sport Arena: Павло Пастухов (Агротех)

Два голи, включаючи переможний, участь ще в одній результативній атаці. За відсутності Чичикова та неможливості Загальського допомогти з перших хвилин саме Пастухов зробив великий внесок в успіх тишківчан.

https://www.youtube.com/watch?v=rKkxrFC89SM

неділя, 9 червня 2024 року

Куликів-Білка - Пробій (Городенка) - 1:1 (перший тайм – 0:0; перший матч – 0:0)

Голи: Гладкий, 74 – Волошинович, 55

Куликів-Білка: Данкович, О.Савошко, Калинчук (І.Білий, 86), В.Білий, Береза, В.Савошко, Іваночко, Юськевич (Патуляк, 57), Малецький (Шарабура, 70), Панасюк© (Войтович, 70), Гладкий. Запасні: Денега, Малоїд, Дмитрух. Головний тренер: Богдан Костик.

Пробій: Піцан, Радульський, Я.Пархуць, В.Пархуць, Писко, Харук, Борисевич© (Дитко, 18), Сондей (Комуніцький, 90+7), Іваничук (Андрусяк, 72), Волошинович (Білик, 90+5), Ключко (Семенюк, 84). Запасні: Креховецький, Дриган. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

14:00; 09.06.2024. Куликів. Стадіон "Арена Куликів". 250 глядачів. Поле 3; +17С

Суддя: Шевчук Андрій (Волинська обл.)

Попередження: О.Савошко, 16, Іваничук, 29, В.Савошко, 66, Піцан, 89, Семенюк, 90+2, Шарабура, 90+8

На Івано-Франківщині Куликів-Білка сподівався обіграти менш турнірно успішних суперників, але свої моменти не реалізував – і навіть з пенальті Яворський не зміг переграти куражного голкіпера господарів Піцана. На матч-відповідь фаворит сезону виставив бойовий склад і мав усі підстави розраховувати на успіх – адже в гостей через перебір карток не міг зіграти такий важливий гравець, як фланговик Сікач, та ще й ранню заміну капітана НК Пробій вимушений був провести після пошкодження Борисевича (ще на 12-й хв. В.Савошко в’їхав на чужій половині поля в суперника).

Господарі володіють хорошим підбором досвідчених гравців, і Гладкий із Панасюком по два рази кожен із різних позицій намагалися забити. Проте добротна городенківська команда ще й могла повести в рахунку, проте Сондей не зміг пробити з лету і під м’яч встиг метнутися захисник, а після скидки на дальню стійку Дитко головою направляв м’яча в ближню дев’ятку – і тут голкіпер Данкович зумів виручити.

Той тиск, який Куликів-Юність чинив перед перервою, показував, як важко буде гостям у другому таймі. І коли біля воріт гостей вкотре було гаряче, Харук розрядив ситуацію виносом далеко в поле, Сондей виявився спритнішим за суперників, промчав через правий фланг і пробив у поперечину. Проте контратака не пропала задарма, тому що з глибини поля набігав Волошинович і без перешкод зблизька головою зіграв на добиванні – 0:1. Ростислав забив четвертий гол у поточній першості.

Звісно, підопічні Костика великими силами пішли вперед, але довгий час перевага в володінні та кількості атак не давала бажаної гостроти. Аж поки Іваночко з О.Савошком не зіграли на підготовчому рівні швидкої комбінації в центрі поля, далі Береза запустив через лівий край Войтовича, чий простріл ударом у дотик під поперечину завершив Гладкий – 1:1. Для Володимира це 12-й гол у чемпіонаті. Відзначимо також Шарабуру, чий пропуск гольової передачі сам собою гідний звання асисту.

Далі на куражі Куликів-Білка створив низку моментів, щоб вирвати-таки перемогу (одного голу вистачило б господарям для виходу в півфінал), але спіймав знову кураж Піцан, який потягнув удар Шарабури з хорошої позиції та кілька разів дуже сміливо вступав у гру, а потім перевів штрафний від Патуляка в поперечину. На божевільних надзусиллях і вольових якостях НК Пробій. Досягнув стратегічно важливої виїзної нічиєї та за правилом, знову ж таки, гостьового голу пробився в півфінал. Два матчі відбулися в ці вихідні – обидва піднесли справжні сенсації.

Герой матчу від Sport Arena: Іван Піцан (НК Пробій)

Хоча цього разу не було й пенальті, Піцан неодноразово виручав гостей і зробив великий вклад у загальний успіх своєї команди.

http://www.youtube.com/watch?v=A5XoKhrmdho

* * *

Матчі Олімпія (Савинці) – Колос (Полонне) та Подоляни (Тернопіль) – Титан (Одеса) не відбулися. Технічні перемоги 3:0 отримали Олімпія та Подоляни (у перших загальний рахунок 5:0, у других – 6:1).

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

15

(1)

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

14

 

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

13

(1)

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

12

 

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

11

(4)

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

10

(1) 

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

9

(1)

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

9

(1)

Бабич Ростислав

Атлет (Київ)

8

 

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

8

 

Шарабура Микита

Куликів-Білка

8

 

Руденко Андрій

Олімпія (Савинці)

7

 

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

 

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

7

(2)

Гребенюк Кирило

Авангард (Лозова)

7

(5)

Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

11

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

9

Швидерський Максим

Титан (Одеса)

7

Береза Олег

Куликів-Білка

6

Коляда Микола

Колос (Полонне)

6

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

6

Соколовський Юрій

Агрон (Великі Гаї)

6

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

5

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

5

Крицький Олександр

Атлет (Київ)

5

Сікач Микола

Пробій (Городенка)

5

Трух Андрій

Подоляни (Тернопіль)

5

Холявко Руслан

Зірка (Кропивницький)

5

Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

20

11

9

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

20

9

11

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

18

13

5

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

16

15

1

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

14

14

0

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

12

11

1

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

13

10

3

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

12

9

3

Шарабура Микита

Куликів-Білка

12

8

4

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

10

5

5

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

10

4

6

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

9

8

1

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

9

7

2

Пастухов Павло

Агротех (Тишківка)

9

6

3

Мацієвський Максим

Подоляни (Тернопіль)

9

5

4

Бабич Ростислав

Атлет (Київ)

8

8

0

Борисевич Віталій

VIVAD (Романів)

8

6

2

Дячинський Іван

Подоляни (Тернопіль)

8

5

3

Трух Андрій

Подоляни (Тернопіль)

8

3

5

Коляда Микола

Колос (Полонне)

8

2

6

Швидерський Максим

Титан (Одеса)

8

1

7

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

1/2 фіналу. Перші матчі Плей-Оф

Зіграють Агротех (Тишківка), Олімпія (Савинці), Подоляни (Тернопіль) та Пробій (Городенка). Жеребкування відбудеться в понеділок, про результати буде повідомлено додатково.

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.

фото instagram.com/fcagrotech