Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Плей-оф ААФУ: Агротех переміг Олімпію, Пробій зіграв унічию з Подолянами

Плей-оф ААФУ: Агротех переміг Олімпію, Пробій зіграв унічию з Подолянами

Склади, огляди та відео чергового раунду Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд під егідою ААФУ сезону 2023/24 в огляді Sport Arena.

Артур Валерко, Sport Arena.

1/2 фіналу. Перші матчі

неділя, 16 червня 2024 року

Пробій (Городенка) – Подоляни (Тернопіль) – 0:0

Пробій: Піцан, Радульський, Я.Пархуць, В.Пархуць, Білик, Харук (Дриган, 69), Борисевич© (Іваничук, 83), Сікач, Сондей, Волошинович, Ключко (Дитко, 79). Запасні: Креховецький, Романчук, Комуніцький. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

Подоляни: Чубак©, Ткачик, Фриз, Васильченко, Сагайдак, Мацієвський, Мальський, Проців, Трух, Жуміга, Тяпкін. Запасні: Новаков, Падух, Царюк, Співак, Тарасов, Кірієнко. Головний тренер: Андрій Хоптовий.

15:00; 16.06.2024. Городенка. Стадіон “Пробій-Арена”. Поле 5; +25С

Суддя: Козак Тарас (Львівська обл.)

Попередження: Харук, 20, Дриган, 84, Я.Пархуць, 89, Микуляк (тр.ПГ), 90+3

На першому етапі суперники грали в одній групі й завдали один одному забагато проблем. Пробій виграв у Тернополі завдяки голу Сікача (зараз він якраз своєчасно повертався після дискваліфікації), а Подоляни взяли реванш на Івано-Франківщині, здобувши перемогу з рідкісним рахунком 4:3. Зараз також були підстави сподіватися на видовищний матч, і початок ніби на це й натякав.

Уже на першій хвилині Жуміга з лінії карного майданчика завдав першого удару, проте по воротах НК Пробій не влучив. На 12-й хвилині вже Тяпкін головою зблизька замикав подачу з правого флангу, але спіймати Піцана на протиході не зумів (це був, тим не менш, перший удар у площину воріт). Також воротар городенківців реагував на дальній удар Сагайдака – до слова, досить-таки небезпечний.

Господарі ж провели кілька атак за участі Сікача та Ключка, проте також не здобули бажаної гостроти. Це вже десь на 34-й хвилині один із небезпечних аутів підопічних Ковалюка призвів до справжнього загострення, але з несильним ударом Волошиновича, який дочекався м’яча на дальній стійці, справився воротар гостей Чубак. Гарно розвивали через фланги атаки Волошинович і Сікач, але одноклубникам не вистачало дещиці, щоб замкнути їх із небезпечних позицій.

Другий тайм почався з найкращого шансу НК Пробій. Сондей і Волошинович розігнали атаку через центр для Ключка, і той опинився прямо перед воротарем, але Фриз встиг обеззброїти суперника ще до удару. Кілька видовищних проходів з ударами видали згадані вже Волошинович і Сондей, але їхні удари то блокувалися, то йшли неточно. А от активний Ключко, постійно завдаючи проблем обороні ФАТ Подоляни, все ж не витиснув із своїх переміщень максимальної гостроти.

Проте й гості провели не найкращий із точки зору своєї атаки матч. Чи то не вистачало попереду Дячинського, чи то тренерський штаб НК Пробій вивчив усі сильні та слабкі сторони Жумиги, Мальського та Мацієвського, але навіть таких козирів, як стандарти та дальні удари, тернополянам застосувати не вдалося. Лише в кінцівці Тяпкін і Проців заробили перспективні штрафні для гостей, але перший змазав Жуміга, влучивши у стінку, а з другого Мацієвський (здається, це був саме він) пробив зовсім неточно.

Цей складний матч НК Пробій міг завершити ще й перемогою, проте дальній удар Сондея не без труднощів, але парирував Чубак, а коли Дитко замикав навіс Волошиновича, то головою направив м’яча в стійку. Важка нульова нічия залишає шанси на успіх обом командам.

Герой матчу від Sport Arena: Ростислав Волошинович (НК Пробій)

Активна група атаки господарів завдала ФАТ Подоляни несподівано багато проблем. Особливо старався Волошинович, який і сам міг забити, і передачі хороші роздавав.

субота, 15 червня 2024 року

Агротех (Тишківка) – Олімпія (Савинці) – 3:1 (1:0)
Голи: Скоров, 42, Соколан, 61, Кулібаба, 89 – Каретник, 90+2 (пен.)

Агротех: Рудик©, Співак, Бовтуненко, Біжко, Скоров (Радченко, 57), Пісний (Загальський, 46), Пономаренко (Мацюта, 63), Шмат (Чичиков, 46), Пастухов, Сурженко (Кулібаба, 82), Соколан (Коломієць, 90+7). Запасні: Корчинський, Бедін, Кривошей. Головний тренер: Олександр Мизенко.

Олімпія: Тимофєєв, Бичков (Алєксєєнко, 89), Малик, Богомаз©, Бірюк, Почернін, Фабунмі (Бурляй, 42), Пономаренко (Павлик, 67), Оніщенко (Каретник, 67), Ковтун (Кошман, 90+4), Руденко. Запасні: Костенко, Луценко

  • 13:00; 15.06.2024. Тишківка. Стадіон “Ліцей”. 200 глядачів. Поле 4; +23С
  • Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)
  • Попередження: Почернін, 76, Богдан, 81, Співак, 86, Радченко, 90+6
  • Вилучення: Ковтун, 90+4 – образливі вислови на адресу арбітра

На груповому етапі Олімпія була успішнішою – 2:1 вдома, 1:1 на виїзді, перемога в східній Групі 2. Проте, як виявилося, Агротех взяв реванш уже в півфіналі. Навіть розпочавши матч без своїх найдосвідченіших гравців – Чичикова та Загальського, тишківчани постаралися ще до перерви забезпечити собі перевагу в рахунку. Скоров і Пономаренко готували цю атаку ще з глибини правого флангу. Після прострілу Пісного Соколан скинув м’яча на Скорова, який тут же правою ногою пробив у дальній нижній кут – 1:0 на 42-й хвилині. Максим відзначився третім голом у чемпіонаті ААФУ.

Після перерви, коли дощ дещо вщух, Агротех продовжив працювати над закріпленням своєї переваги. Пішла атака вздовж лінії карного майданчика, Радченко протягнув м’яча вправо й подав, а Соколан головою замкнув так, що воротар зміг лише чиркнути кінчиками пальців – 2:0. Євгеній довів лік своїх голів до 11-ти. Наприкінці ж матчу третій гол провели господарі. Тепер Пастухов на правому краї розвернувся й подав, м’яч дивовижним чином оминув кількох своїх і чужих, аж поки Кулібаба на дальній стійці лівою ногою пробив у дальню дев’ятку – 3:0. Максим відзначився другим голом у поточному чемпіонаті.

У кінцівці матчу Олімпія все ж залишила певну надію на матч-відповідь. Подачу Павлика прийняв на себе Мацюта, суддя зафіксував гру рукою та призначив пенальті. Каретник правою ногою дещо підняв м’яча, не залишивши шансів голкіперу – 3:1. Сергій має в своєму активі шість голів у поточній першості. Два голи переваги за Агротехом, але правило виїзного голу залишає в грі савинчан.

Герой матчу від Sport Arena: Євгеній Соколан (Агротех)

Забив сам і взяв участь у ще одній результативній комбінації.

* * *

Матчі-відповіді заплановано на 22 – 23 червня.

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

ГравецьКомандаГолиПен.
Гром’як ТарасАгрон (Великі Гаї)15(1)
Лобода ВадимЗірка (Кропивницький)14 
Жуміга ІванПодоляни (Тернопіль)13(1)
Гладкий ВолодимирКуликів-Білка12 
Соколан ЄвгенійАгротех (Тишківка)11(1)
Загальський ІгорАгротех (Тишківка)11(4)
Мальський РусланПодоляни (Тернопіль)9(1)
Мішуренко ОлександрТитан (Одеса)9(1)
Бабич РостиславАтлет (Київ)8 
Неледва ІгорРевера-ФАПФ (Івано-Франківськ)8 
Шарабура МикитаКуликів-Білка8 
Руденко АндрійОлімпія (Савинці)7 
Хрієнко НазарСК Вільхівці7 
Скоцький БогданКолос (Полонне)7(2)
Гребенюк КирилоАвангард (Лозова)7(5)

Найкращі асистенти:

ГравецьКомандаПаси
Мальський РусланПодоляни (Тернопіль)11
Загальський ІгорАгротех (Тишківка)9
Швидерський МаксимТитан (Одеса)7
Береза ОлегКуликів-Білка6
Коляда МиколаКолос (Полонне)6
Патуляк ВіталійКуликів-Білка6
Соколовський ЮрійАгрон (Великі Гаї)6
Іваночко ЮрійКуликів-Білка5
Жуміга ІванПодоляни (Тернопіль)5
Крицький ОлександрАтлет (Київ)5
Сікач МиколаПробій (Городенка)5
Трух АндрійПодоляни (Тернопіль)5
Холявко РусланЗірка (Кропивницький)5

Найефективніші гол+пас:

ГравецьКомандаГол+ПасГолиПаси
Загальський ІгорАгротех (Тишківка)20119
Мальський РусланПодоляни (Тернопіль)20911
Жуміга ІванПодоляни (Тернопіль)18135
Гром’як ТарасАгрон (Великі Гаї)16151
Соколан ЄвгенійАгротех (Тишківка)15114
Лобода ВадимЗірка (Кропивницький)14140
Гладкий ВолодимирКуликів-Білка12111
Мішуренко ОлександрТитан (Одеса)1293
Шарабура МикитаКуликів-Білка1284
Пастухов ПавлоАгротех (Тишківка)1064
Іваночко ЮрійКуликів-Білка1055
Патуляк ВіталійКуликів-Білка1046
Неледва ІгорРевера-ФАПФ (Івано-Франківськ)981
Скоцький БогданКолос (Полонне)972
Мацієвський МаксимПодоляни (Тернопіль)954
Бабич РостиславАтлет (Київ)880
Борисевич ВіталійVIVAD (Романів)862
Дячинський ІванПодоляни (Тернопіль)853
Трух АндрійПодоляни (Тернопіль)835
Коляда МиколаКолос (Полонне)826
Швидерський МаксимТитан (Одеса)817

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.