Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Плей-оф ААФУ: трофей розіграють Агротех і Пробій

Плей-оф ААФУ: трофей розіграють Агротех і Пробій

Склади, огляди та відео чергового раунду Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд під егідою ААФУ сезону 2023/24 в огляді Sport Arena.

Артур Валерко, Sport Arena.

1/2 фіналу. Матчі-відповіді

субота, 22 червня 2024 року

Олімпія (Савинці) - Агротех (Тишківка) - 0:3 (0:1)

Голи: Соколан, 38, Радченко, 62, Загальський, 85

Олімпія: Тимофєєв, Бірюк, Малик (Ситник, 73), Богомаз©, Павлик (Пономаренко, 46), Оніщенко (Фабунмі, 57), Почернін (Луценко, 65), Каретник (Алєксєєнко, 65), Кошман, Бурляй (Брага, 46), Руденко. Запасний: Костенко. Головний тренер: Олександр Безуглий.

Агротех: Рудик©, Співак, Бовтуненко, Біжко, Скоров (Мацюта, 54), Пастухов (Коломієць, 87), Шмат (Пісний, 63), Пономаренко (Загальський, 52), Чичиков (Радченко, 57), Сурженко (Кулібаба, 72), Соколан (Бедін, 82). Запасні: Корчинський, Кривошей. Головний тренер: Олександр Мизенко.

13:40 ПТ; 22.06.2024. Миргород. Стадіон "Старт". Поле 3; +25С

Суддя: Васильченко Вероніка (Слов'янськ)

Попередження: Пономаренко, 28, Оніщенко, 45, Почернін, 54, Фабунмі, 69, Бедін, 83

Перший матч, який проходив у Тишківці, завершився перемогою Агротеху – 3:1. Втім, у господарів були певні суттєві кадрові втрати – дискваліфікований фланговий півзахисник Ковтун, з різних причин не могли зіграти захисник Бичков, півзахисник Субочев, нападник Кунєв. У гостей вже кілька матчів не грає з перших хвилин Загальський, але навіть за той час, який отримує, досвідчений атакувальний півзахисник робить різницю.

Втім, про це – пізніше. Матч розпочався з 40-хвилинною затримкою через сирену повітряної тривоги. Олімпія цілком могла відіграти своє відставання, проте здорово грав воротар Рудик – відбив удар нападника Руденка, який проривався через правий фланг, а також парирував підступний штрафний від Кошмана.

Загалом же в першому таймі команди грали дещо навіть обережно, розуміючи силу одна одної. Аж поки з перехоплення на своїй половині поля Агротех провів першу результативну комбінацію. Шмат підключив Соколана, той – Сурженка. Сам Євгеній встиг на подачу з лівого флангу, склавшись і пробивши лівою ногою боком через себе – 0:1. Соколан забив свій 12-й м’яч у поточному чемпіонаті.

На другий тайм, безперечно, Олімпія приберігала свої сюрпризи, проте тишківчани гарно грали по рахунку. Так, в середині другої половини гри Шмат знову почав атаку з глибини поля. Після його перехоплення свіжий Радченко розігрався із Загальським, який теж недавно вийшов на заміну, змістився з правого флангу та після пасу п’ятою від товариша здорово пробив правою в ближній кут – 0:2. Денис відзначився п’ятим голом у чемпіонаті при трьох асистах.

Ну, а крапку гості поставили при розіграші віддаленого штрафного суперників. Після перехоплення Бедін запустив у прорив через лівий фланг Загальського, який лівою ногою пробив точно в дальній кут метрів із 15-ти по діагоналі – 0:3. Для Ігоря це теж 12-й гол у чемпіонаті. Ось так дебютант турніру здобув двоматчеву перемогу над командою, яка на груповому етапі фінішувала першою в східній дивізії.

Герой матчу від Sport Arena: Ігор Загальський (Агротех)

Наразі плеймейкер тишківчан не може проводити повні матчі, проте все одно його внесок у перемоги Агротеху – значний. Після виходу на заміну Загальський встиг віддати красиву гольову передачу на Радченка та забив сам на індивідуальних своїх якостях. Звісно, віддамо належне всьому колективу, адже на момент виходу Ігоря матч проходив за зручним для гостей сценарієм – і в цьому заслуга кожного з гравців, включаючи воротаря.

http://www.youtube.com/watch?v=5kneKBLG3zY

Подоляни (Тернопіль) - Пробій (Городенка) - 1:3 (0:1)

Голи: Мальський, 79 (пен.) – Сондей, 36 (пен.), 53, Сікач, 64

Подоляни: Чубак©, Сагайдак, Васильченко (Кірієнко, 76), Фриз (Тарасов, 38), Трух (Тяпкін, 53), Бутенко, Ткачик (Падух, 56), Мальський, Мацієвський (Співак, 75), Проців (Царюк, 75), Жуміга. Запасні: Новаков, Дячинський. Головний тренер: Андрій Хоптовий.

Пробій: Піцан, Радульський, Я.Пархуць, В.Пархуць, Білик (Семенюк, 90+3), Дриган (Іваничук, 89), Борисевич©, Сікач, Сондей (Андрусяк, 90+5), Волошинович, Ключко (Дитко, 79). Запасні: Креховецький, Кудла, Романчук. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

13:00; 22.06.2024. Тернопіль. Стадіон "Міський ім. Р. О. Шухевича". 270 глядачів. Поле 5; +23С

Суддя: Байдюк Микола (Чернівці)

Попередження: Ключко, 44, Білик, 70, Волошинович, 70, Васильченко, 71, Сікач, 71, Мальський, 89, Кірієнко, 90+6

Вилучення: Жуміга, 71, Волошинович, 71 (обидва – за удар кулаком в обличчя гравця суперника)

Нулівка в першому матчі залишала практично рівними шанси, тим більше, команди добре знайомі одна з одною, були суперницями й на груповому етапі. Хоча гостям через перебір карток не міг допомогти досвідчений півзахисник Харук, вони стартували зібрано й уже в дебюті створили хороші моменти біля воріт Чубака. В центрі уваги опинявся відряджений грати попереду Ключко – в одному з моментів після подачі зліва пробив головою неточно, в іншому – після подачі справа – цей же гравець завдавав удару правою ногою, і лише захисник Васильченко встиг виручити, підставившись під м’яч.

На 18-й хвилині вже Білик хитро навішував з лівого краю, і воротар Чубак витягнув м’яча з-під поперечини. Слідом Волошинович на дальній стійці забив – але рукою. Словом, веселим видався перший тайм, і гол – хай і з пенальті – не суперечив логіці його перебігу. Все в цій атаці зробив Волошинович, який розвернувся в центрі й дав діагональ на Сікача. Той прострілив, назустріч м’ячу кинувся Ключко, якого зачепив оборонець Фриз – це пенальті. 11-метровий напрочуд впевнено виконав Сондей, пробивши з правої на протихід голкіперу – 0:1.

А що ж ФАТ Подоляни? Вони старалися атакувати, проте відчувалося, що НК Пробій дуже гарно вивчив ігровий стиль суперника. Проходи Жуміги перекривалися подвійним оточенням і щільністю, удари Мальського блокувалися, Мацієвського позбавляли можливості обробляти та пасувати. Тож ще до перерви небезпечно пробивав по воротах господарів Радульський, а після перерви Сондей навіть забив – але з офсайду.

Як виявилося, це було відстрочення реальних дій. Тепер уже Ключко дав діагональ із глибини, Волошинович з лівого краю в дотик відпасував на Сондея, який, опинившись перед воротарем, чітко пробив повз нього зблизька – 0:2. Іван довів число своїх голів у чемпіонаті до семи при двох асистах. Це неабияк завело господарів, нарешті включився Мальський. Дальній його удар виявився неточним, а після пасу Бутенка в різкій контратаці з перехоплення він замість удару віддав на Тяпкіна, чию спробу заблокували – а з гострого кута добивання принесло мало користі.

Тож Пробій оперативно закріпив свою перевагу. Тепер Борисевич дав довгу передачу на хід Ключку, який розкрив правий фланг оборони тернополян, протягнув м’яча та прострілив на дальню стійку, яку замикав Сікач. Хоча Чубак парирував м’яча, рефері все ж зафіксував взяття воріт і перетин лінії – 0:3. Микола відзначився сьомою результативною дією в чемпіонаті – другий гол при п’яти асистах.

Варто сказати, що другий тайм затьмарився бійкою, яка скоротила склади суперників. А вже після серії карток і замін Мальський підключив на лівому фланзі Царюка, свіжа заміна ФАТ Подоляни спрацювала – Я.Пархуць збив півзахисника, а Руслан реалізував пенальті – 1:3. Для Мальського це 10-й гол у чемпіонаті та 21-а результативна дія загалом. Але відіграти втрачене в перших 2/3 матчу тернополянам вже не вдалося. НК Пробій (Городенка) проходить до фіналу чемпіонату України серед аматорів 2023/24.

Герой матчу від Sport Arena: Іван Сондей (Пробій)

Гарний у нас вибір – сильний матч провели Ключко, Борисевич, Сікач і навіть Волошинович, незважаючи на дуже необов’язкове вилучення. Проте найбільший внесок у перемогу – від Сондея. Його два голи та постійна активність дали перевагу господарям.

http://www.youtube.com/watch?v=DHNOUhM28-w

* * *

Фінальний матч заплановано на 28 червня (п’ятниця): Агротех (Тишківка) – Пробій (Городенка), Київ, НТК імені В.М. Баннікова.

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

15

(1)

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

14

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

13

(1)

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

12

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

12

(1) 

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

12

(4)

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

10

(1)

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

9

(1)

Бабич Ростислав

Атлет (Київ)

8

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

8

Шарабура Микита

Куликів-Білка

8

Руденко Андрій

Олімпія (Савинці)

7

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

7

(2)

Сондей Іван

Пробій (Городенка)

7

(2)

Гребенюк Кирило

Авангард (Лозова)

7

(5)

Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

11

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

10

Швидерський Максим

Титан (Одеса)

7

Береза Олег

Куликів-Білка

6

Коляда Микола

Колос (Полонне)

6

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

6

Соколовський Юрій

Агрон (Великі Гаї)

6

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

5

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

5

Крицький Олександр

Атлет (Київ)

5

Сікач Микола

Пробій (Городенка)

5

Трух Андрій

Подоляни (Тернопіль)

5

Холявко Руслан

Зірка (Кропивницький)

5

Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

22

12

10

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

21

10

11

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

18

13

5

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

16

15

1

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

16

12

4

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

14

14

0

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

13

12

1

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

12

9

3

Шарабура Микита

Куликів-Білка

12

8

4

Пастухов Павло

Агротех (Тишківка)

10

6

4

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

10

5

5

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

10

4

6

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

9

8

1

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

9

7

2

Сондей Іван

Пробій (Городенка)

9

7

2

Мацієвський Максим

Подоляни (Тернопіль)

9

5

4

Бабич Ростислав

Атлет (Київ)

8

8

0

Борисевич Віталій

VIVAD (Романів)

8

6

2

Дячинський Іван

Подоляни (Тернопіль)

8

5

3

Радченко Денис

Агротех (Тишківка)

8

5

3

Трух Андрій

Подоляни (Тернопіль)

8

3

5

Коляда Микола

Колос (Полонне)

8

2

6

Швидерський Максим

Титан (Одеса)

8

1

7

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.