Новини :: Кубок ААФУ

Кубок ААФУ

Кубок ААФУ: перший фінальний матч між Штурмом і Миколаєвом залишає все найцікавіше на наступний тиждень

Кубок ААФУ: перший фінальний матч між Штурмом і Миколаєвом залишає все найцікавіше на наступний тиждень

Відбувся перший фінальний матч Кубка України 2023/2024 серед аматорських команд. На Sport Arena – огляд, звіт і відео з цього поєдинку.

Артур Валерко, Sport Arena.

Фінал Кубка України серед аматорів 2024 року складається з двох матчів. Перший із них приймала Київська область, а саме стадіон зі штучним покриттям «Лівий берег». Господарі підійшли до матчу з серйозними втратами: через перебір карток цей раунд пропускав півзахисник Любко, через травми – універсал Ічанський і плеймейкер Старгородський. Були свої втрати і в гостей зі Львівщини. Штурм грає на всіх фронтах (обласні та всеукраїнські змагання): у вихідні з’їздив в Одеську область, де через проблеми зі швидкою не було завершено матч чемпіонату України з одеським Титаном (1:0 на момент зупинки), а також зіграв у місцевих змаганнях із кодрянським Партизаном (5:0). ФК Миколаїв грає в Кубку України ААФУ та обласних змаганнях. На тижні стартував у чемпіонаті Львівщини із 0:0 проти ФК П’ятничани. Проте перший фінальний матч стартував настільки яскраво, що не дав нам часу на роздуми, аналіз, прогнози.

Вже в дебюті – на 6-й хвилині – півзахисника Штурму Журавля перечепив миколаєвець Дмуховський. Штрафний був дуже небезпечним. Турчанов пробив у стінку, проте інший півзахисник господарів – Бриженко – хитро пробіг вперед і не прогадав. Олексій правою ногою добив м’яча з кута воротарського майданчика в дальню «шістку» – 1:0. У поточному розіграші колишній півзахисник Діназу та Таврії ще не забивав.

Проте рівно через десять хвилин ФК Миколаїв довів свою боєздатність і кубковий характер. Воротар Штурму Погорілий зачепив ціною жовтої картки Цюпку після метушні прямо перед воротами, суддя призначив пенальті. Штатний виконавець стандартів гостей Коваль повністю переграв воротаря Штурму, сильним ударом з лівої ноги розвівши його й м'яч - 1:1. Третій гол Григорія в турнірі.

Далі гра ніби розладналась. Певне затишшя настало, команди ніби переглядали свої первісні плани. Лише хвилин через п’ять відбувся наступний удар – оборонець Славецький неточним ударом головою замикав кутовий. А ще трішки пізніше після атаки з правого флангу на лівий Деревецький бив із лінії карного майданчика – і тут Погорілий змушений був парирувати прямолінійний, але влучний удар у ближній кут.

Лише після цього із оціпеніння вийшов Штурм. Після відверто невдалої третини першого тайму на 32-й хвилині Хруль виявився найспритнішим біля воріт, і тепер уже Бурмас виручав миколаївців. І все одно по першому таймі враження від команди Шумського було дуже приємне – ще один штрафний Коваля перед перервою також мав перспективи принести неприємності господарям.

Відчувалося, що тренерський штаб обговорив із Штурмом всі аспекти першої половини гри. Тому що після перерви іванківці заграли значно сконцентрованіше, пильніше, відповідальніше. І ось пішла швидка багатоходівка Журавель-Сокол-Шевчук, і останній із них з лінії карного майданчика на виконання лівою ногою упакував м’яча в дев’ятку – 2:1. Другий гол при трьох асистів для Сергія, колишнього півзахисника дублю Шахтаря, Слідом небезпечна подача штрафного від Балашова, проте закріпити свою перевагу Штурм не зумів.

А ФК Миколаїв знову підтвердив свою чіпкість. Пішла атака через лівий фланг у кілька хвиль, і простріл від лицьової Піяйка замкнув ударом в один дотик Цюпка – 2:2 на 65-й хвилині. Четвертий гол у розіграші для Назара. Хиткий рахунок зберігся до фінального свистка – але першого матчу, а доля трофею вирішиться на Львівщині – в матчі-відповіді 8 травня.

Герой матчу: Назар Цюпка (ФК Миколаїв)

Забив сам і заробив пенальті під інший гол – вкотре 34-річний нападник доводить, що за рахунок спортивної хитрості, гольового чуття та наснаги можна досягати успіху в матчі з сильними й досвідченими суперниками.

Штурм (Іванків) - ФК Миколаїв - 2:2 (1:1)

Голи: Бриженко, 6, Шевчук, 57 - Коваль, 16 (пен.), Цюпка, 65

Штурм: 28.Погорілий © Сергій; 13.Сокол Богдан; 15.Скляренко Іван; 8.Басов Сергій; 22.Нестеренко Андрій (5.Лящук Ілля, 78); 44.Турчанов В'ячеслав; 77.Журавель Вадим (17.Волков Олександр, 69); 7.Шевчук Сергій; 14.Димнич Дмитро (18.Балашов Віталій, 56); 24.Бриженко Олексій (6.Осадчий Дмитро, 69); 23.Хруль Денис (21.Рубльов Богдан, 83). Запасні: 31.Міхєєв Дмитро; 19.Петренко Денис; 54.Дитятьєв Олексій; 2.Ремезовський Олексій. Головний тренер: Бондаренко Володимир.

Миколаїв: 71.Бурмас Мар'ян; 28.Дзюрах Роман; 3.Гурський Андрій; 5.Славецький Віталій; 6.Коваль © Григорій (33.Заваляк Володимир, 74); 10.Дмуховський Андрій; 9.Качор Максим; 17.Синишин Ігор (32.Піяйко Андрій, 64); 77.Клим Богдан; 30.Деревецький Дмитро (7.Федина Іван, 74); 29.Цюпка Назар (24.Адам Богдан, 89). Запасні: 12.Фурів Віктор; 44.Давидяк Мар'ян; 15.Данилів Максим; 25.Вільховий Назар-Іван. Головний тренер: Бондаренко Володимир.

12:00; 01.05.2024. Київська область. Стадіон "Лівий Берег". Поле 4 (шт.); +23С

Суддя: Орендочка Владислав (Полтава)

Попередження: Погорілий Сергій, 15; Дзюрах Роман, 24; Журавель Вадим, 45+1; Бриженко Олексій, 65; Скляренко Іван, 70; Нестеренко Андрій, 76; Бондаренко Володимир (гт.ШІ), 86; Турчанов В'ячеслав, 90+5; Федина Іван, 90+5; Шумський (гт. ФМ), після фактичного завершення матчу

Вилучення: Бондаренко Володимир (гт.ШІ), після фактичного завершення матчу

* * *

Фінальний матч-відповідь відбудеться в середу, 8 травня

Показники по Кубку ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Цюпка Назар

ФК Миколаїв

4

 

Кабанов Тарас

Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк)

3

 

Мельничук Дмитрій

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка)

3

 

Переходько Максим

ФК Тростянець

3

 

Хруль Денис

Штурм (Іванків)

3

 

Сікорський Ігор

Полісся (Ставки)

3

(2)

Коваль Григорій

ФК Миколаїв

3

(3)

Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Голодрига Роман

Дністер (Заліщики)

3

Заваляк Володимир

ФК Миколаїв

3

Шевчук Сергій

Штурм (Іванків)

3

 Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Коваль Григорій

ФК Миколаїв

5

3

2

Шевчук Сергій

Штурм (Іванків)

5

2

3

Цюпка Назар

ФК Миколаїв

4

4

0

Мельничук Дмитрій

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка)

4

3

1

Заваляк Володимир

ФК Миколаїв

4

1

3

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.