Новини :: Кубок ААФУ

Кубок ААФУ

Кубок ААФУ: Денгофф виграв у Авангарду з Гладким і Мішуренком, у Тишківці та Сарнах нічиї – огляд перших матчів 1/4 фіналу

Кубок ААФУ: Денгофф виграв у Авангарду з Гладким і Мішуренком, у Тишківці та Сарнах нічиї – огляд перших матчів 1/4 фіналу

Склади, огляди та відео 1/4 фіналу Кубка України з футболу серед аматорських команд під егідою ААФУ сезону 2024/25 в огляді Sport Arena

Автор: Артур Валерко

Кубок України 2024/2025, 1/4 фіналу, перші матчі в огляді Sport Arena.


Авангард (Лозова) – Денгофф (Денихівка) – 1:2 (1:1)
Голи: Галушка, 19 – Мачуленко, 39 (пен.), Сомов, 78

Авангард: 35.Коваленко Станіслав; 20.Мацюта Данило (7.Гребенюк Кирило, 55); 27.Веприцький Євген; 45.Череватенко© Павло; 19.Воловик Олег; 88.Олійник Ростислав; 6.Сухомлин Едуард (33.Співак Євген, 81); 8.Смірнов Данііл; 28.Мішуренко Олександр; 77.Галушка Владислав (78.Топоров Максим, 79); 11.Гладкий Олександр. Запасні: 1.Мурга Олег; 5.Науменко Кирило; 21.Гресько Олексій; 4.Долбнєв Артем. Головний тренер: Рахаєв Ігор Володимирович.

Денгофф: 1.Румянцев Ігор; 16.Бровко Ігор; 94.Вдовика Вячеслав; 88.Подколзін Дмитро; 5.Калюжний Владислав (11.Мельничук Дмитро, 46); 14.Листопад Тимофій; 43.Гребенюк© Іван; 4.Миколаюк Євген; 7.Мачуленко Роман (97.Гуренко Ростислав, 82); 22.Дарда Андрій (10.Марійко Артур, 46); 9.Сомов Іван. Запасні: 39.Яковенко Дмитро; 12.Григоренко Олександр; 3.Здоренко Микита; 77.Рогульчик Артем; 15.Сокол Владислав. Головний тренер: Собкович Олександр Дмитрович.

  • 12:00; 16.10.2024. Юр’ївка. Стадіон ДЮСШ. Поле 4 (шт.); +10С 2Т ПТ
  • Суддя: Орендочка Владислав (Полтава)
  • Попередження: Галушка Владислав, 6; Череватенко Павло, 38; Рахаєв Ігор, 71; Гладкий Олександр, 76; Коваленко Станіслав, 78; Гуренко Ростислав, 85; Листопад Тимофій, 90+2

Обидві команди дуже непоганих суперників здолали в попередніх раундах. Авангард – Олімпію (Савинці), одного з фаворитів турніру. Денгофф – Колос (Великі Сорочинці) та Rebel (Київ). До того ж, ми пам’ятаємо попередній досвід участі денихівців у турнірі. Господарі виставили свою основну ударну силу – досвідчених нападників Гладкого та Мішуренка, проте в гостей були свої козирі – наприклад, у вигляді зовсім недавніх переможців всеукраїнських аматорських змагань (а таких, хто пограв за Дружбу, в Денгоффа відразу кілька).

Щоправда, помітним козирем Авангарду було добре знане вже юр’ївське поле, до якого суперникам зазвичай доводиться звикнути (особливо тим, хто грає, переважно, на натуральних газонах). І от уже на початку матчу Авангард повів у рахунку. Капітан господарів Череватенко починав атаку з глибини поля, далі Гладкий з лівого флангу відпасував на Мішуренка, ну а Олександр дуже здорово оцінив ситуацію. Він дав пас Галушці на напівколо карного майданчика, а Владислав відразу ж правою ногою надіслав м’яча в ближню “шістку” – 1:0. Перший гол у розіграші для Галушки.

Проте розвинути успіх лозівчанам не вдалося, більше того – ближче до перерви Денгофф перехопив м’яча на своїй половині поля та розвинув контратаку через лівий фланг, яка призвела до пенальті. Захисники господарів неправильно оцінили відскок від штучного газону, тож перед Мачуленком відкрився хороший “коридор”, оборонець Череватенко перечепив Романа й той сам взявся виконувати 11-метровий. Ударом з правої ноги в праву для себе “шістку” Мачуленко розвів м’яч і воротаря по різних кутах – 1:1.  Другий гол Романа в поточному турнірі.

Другий тайм відкривали дві заміни в гостей – і вони, забігаючи наперед, зіграли свою роль. Ближче до кінцівки матчу, коли Листопад і Миколаюк розігрували атаку з глибини, останній перевів м’яча на лівий фланг, звідки прострелив якраз-таки випущений в перерві матчу Марійко. Його простріл в один дотик легеньким ударом з правої в кут замкнув Сомов – 1:2. Це другий гол Івана в цьому кубку при п’яти гольових передачах.

Звісно, не можна сказати, що все в цій парі вирішено, проте перевага в рахунку на матч-відповідь буде саме в Денгоффа.

Герой матчу від Sport Arena: Євген Миколаюк (Денгофф)

Миколаюк відіграв дуже важливу роль при побудові гри гостей. Це він виграв підбирання й перевів м’яча на лівий фланг, після чого Мачуленко заробив і реалізував пенальті. Також Євген із глибини своєчасно підключив ліворуч уже Марійка, який видав гольову передачу на Сомова.

Маяк (Сарни) – ФК Вільхівці – 1:1 (0:0)
Голи: Шевченко, 46 – Боднарук, 76

Маяк: 30.Тимошицький © Андрій; 14.Веретюк Денис (4.Тимошицький Сергій, 65); 2.Заєць Сергій; 3.Прокопчук Денис; 8.Яцута Сергій; 71.Шуляк Юрій; 40.Гвоздь Сергій; 22.Ніколайчук Віктор; 88.Кір’ях Віктор; 13.Шевченко Ілля; 77.Рудика Дмитро (15.Близнюк Сергій, 62; 97.Криницький Валентин, 80). Запасні: 99.Кишиєв Рустам; 5.Драганчук Тарас; 7.Царьов Вадим; 12.Хомич Роман. Головний тренер: Криницький Валентин Юрійович (у протоколі – тренер Жданюк Олександр).

Вільхівці: 26.Вульчин Остап; 18.Третяк Роман; 3.Нестерук Олександр; 4.Штифанович Олександр; 19.Писко Михайло; 27.Дяків Ярослав; 20.Блонський Мар’ян (6.Макотяк Іван, 66); 10.Павлюк Олег; 77.Блонський © Владислав; 8.Прокопець Михайло (17.Боднарук Андрій, 46); 9.Нападюк Ростислав. Запасні: 1.Павленко Олексій; 29.Гладенький Юрій; 15.Лабич Володимир. Головний тренер: Лахнюк Андрій Михайлович.

  • 13:00; 16.10.2024. Сарни. Стадіон “Мрія”. Поле 3; +9С
  • Суддя: Козак Тарас (Львівська обл.)
  • Попередження: Шуляк Юрій, 26; Павлюк Олег, 41; Нападюк Ростислав, 73; Лахнюк Андрій Михайлович, 90+4
  • Вилучення: Павленко Олексій, 80 (використання образливих слів на адресу арбітра); Павлюк Олег, 90+3 (жорстока поведінка)

Дві не лігові команди зустрічалися в цьому турнірі, проте Маяк раніше вибив ФК Лісне, ФК Вільхівці почергово справилися з Севлюшем (Виноградів) і ФК П’ятничани.

Цей матч виявився дуже напруженим і нервовим. Основні події розгорнулися після перерви. Всього через 20 секунд після відновлення гри відкрив рахунок. Яцута підключив Кір’яха, той розвернувся на правому фланзі та лівою ногою направив чудову передачу на Іллю. Ну, а Шевченко вибіг на воротаря та легким дотиком правої ноги прокинув повз нього м’яча – 1:0. На стадіоні навіть прозвучало «м’яч забив Шевченко Кілліан».

Тут би закріпити свою перевагу господарям, тим більше, подібні атаки проходили. Натомість гра тривала при мінімальному рахунку й через півгодини це далося взнаки. Начебто тягнув м’яча Нападюк безперспективно – попереду було п’ятеро суперників при двох атакуючих, але він зумів розігратися з Павлюком, протягнути м’яча з центру до правого флангу й від лицьової прострілити. А там Боднарук в один дотик пробив правою ногою в ближній кут – 1:1. Андрій, до слова, відзначився вже п’ятим м’ячем у поточному розіграші.

Нервові останні хвилини не змінили рахунок, запам’яталося більше, як вилучили Павлюка, який, вибиваючи м’яча з флангу вперед, зробив зайвий крок і ногою наступив на суперника, який летів на нього в підкаті. Тож, хоча і з кадровими втратами, ФК Вільхівці на матч-відповідь вдома приберегли стратегічно важливу вольову нічию.

Герой матчу від Sport Arena: Андрій Боднарук (ФК Вільхівці)

Сарненська команда грала добре й до якогось моменту багато що складалося на її користь, але з виходом Боднарука гості змогли звести матч внічию й забезпечити собі позитивний результат перед домашнім матчем.

Агротех (Тишківка) – Зірка (Кропивницький) – 1:1 (0:0)
Голи: Кулібаба, 53 – Палюх, 72

Агротех: 63.Рудик Дмитро; 77.Чичиков Олексій; 5.Кривошей Єгор; 55.Ковальов Максим (13.Кулібаба Максим, 46); 19.Біжко Володимир; 23.Хорольський Дмитро (4.Тонконоженко Сергій, 67); 69.Манастирний Олег; 16.Загальський© Ігор; 8.Пастухов Павло; 17.Сурженко Максим (6.Співак Олександр, 37); 11.Соколан Євгеній (15.Скоров Максим, 46). Запасні: 22.Свірса Максим; 9.Пономаренко Роман; 20.Пісний Володимир; 36.Бедін Віталій; 35.Шмат Андрій. Головний тренер: Мизенко Олександр Вікторович.

Зірка: 30.Суслов Сергій; 23.Кваша© Іван; 4.Владіміров Владислав; 5.Шмагайло Ілля; 21.Лисиця Микита; 8.Ткач Кирило; 20.Марценюк Микита; 11.Бондар Максим; 10.Ільченко Євгеній (22.Лопушенко Ігор, 70); 26.Холявко Руслан (7.Курінний Михайло, 65); 13.Палюх Станіслав. Запасні: 1.Нікітчук Лев; 19.Цюпа Даниїл; 27.Казарян Давид; 25.Перетятко Владислав. Головний тренер: Гасанов Самір Назімович.

  • 13:00 ПТ 13:40; 16.10.2024. Тишківка. Стадіон “Ліцей”. Поле 4; +10С
  • Суддя: Очкуренко Артем (Нікополь)
  • Попередження: Сурженко Максим, 31; Манастирний Олег, 90+3

Напевно, встигли набриднути один одному суперники: 12 жовтня Агротех грав із кропивничанами вдома в чемпіонаті України серед аматорів (9:1), потім – у чемпіонаті Кіровоградської області (4:1 на виїзді), а тепер от – уже в Кубку України під егідою ААФУ. Нагадаємо, що взагалі-то Зірка програла Стандарту (0:5 на виїзді, 1:2 в Кропивницькому), проте в суперника зіграв дискваліфікований гравець, тож згідно з положенням про проведення турніру новосанжарців було знято зі змагань.

Хоча чинний чемпіон України серед аматорів Агротех раніше здобував переконливі розгромні перемоги над командою з обласного центру, цього разу Зірка дала дуже серйозний бій дещо перелаштованому складу господарів. У першому таймі ніби суттєвою перевагою володіли господарі: один тільки Соколан разів чотири пробивав по воротах із різних позицій, а також прикладалися до м’яча Манастирний, Хорольський і Пастухов. Але голів у першому таймі не було, більше того – Холявко претендував на пенальті.

Проте другий тайм господарі почали сильно й невдовзі відкрили нарешті рахунок. У перепасовку воротаря та захисника Зірки втрутився їхній недавній одноклубник Манастирний, далі Пастухов розігрався з Загальським і від лицьової направив м’яча в центр карного майданчика, де Кулібаба гарним ударом з правої ноги пробив повз воротаря – 1:0. Для Максима це перший гол у поточному розіграші трофею.

На куражі Агротех створив кілька гарних моментів, у штангу влучив Пастухов, але закріпити перевагу не вдалося. Ось тут-то й зіграв свою роль Палюх. Марценюк із середини поля дав діагональ на правий фланг, Ткач підключив Лопушенка, який дав пас у центр – на Станіслава. Удар лівою ногою в ближній кут виявився таким, що не береться, для тишківчан – 1:1. Це другий гол Палюха в турнірі, а більше ніхто (поки) в Зірки й не забивав.

Ця нічия – дуже важливий результат, перш за все, для значно омолодженої команди кропивничан, адже попередні матчі з Агротехом на всеукраїнській арені Зірка в 2024 році програла з загальним рахунком 1:13 (додамо сюди подумки й недавні 1:4 на область), а тут зуміла здобути вольовий результат у Тишківці. Що ж, тим цікавішим буде матч-відповідь.

Герой матчу від Sport Arena: Сергій Суслов (Зірка)

15-річний воротар гостей не раз вступав у гру. Хай і не без нервів і помилок, але нічия з такими досвідченими суперниками – це комплімент для Суслова.

* * *

Заключний із перших матчів чвертьфіналу – Корміл – Атлет – відбудеться 23 жовтня.

* * *

Пригадати матчі попередніх раундів цього розіграшу можна тут:

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

ГравецьКомандаГолиПен.
Боднарук АндрійФК Вільхівці5(2)
Андрухів БогданRebel (Київ)4 
Герасимук МаксимЛуцьксантехмонтаж №536 (Луцьк)3 
Дарда АндрійДенгофф (Денихівка)3 
Кір’ях ВікторМаяк (Сарни)3 
Нападюк РостиславФК Вільхівці3 
Реутов ІгорКолос (Великі Сорочинці)3 
Гладкий ОлександрАвангард (Лозова)3(2)

Найкращі асистенти:

ГравецьКомандаПаси
Сомов ІванДенгофф (Денихівка)5
Богдан АнтонRebel (Київ)3
Кравченко АнтонСтандарт (Нові Санжари)3
Дяків ЯрославФК Вільхівці2
Мішуренко ОлександрАвангард (Лозова)2
Павлюк ОлегФК Вільхівці2
Писко МихайлоФК Вільхівці2
Шевченко ІлляМаяк (Сарни)2

Найефективніші гол+пас:

ГравецьКомандаГол+ПасГолиПаси
Сомов ІванДенгофф (Денихівка)725
Боднарук АндрійФК Вільхівці550
Андрухів БогданRebel (Київ)541
Дарда АндрійДенгофф (Денихівка)431
Кір’ях ВікторМаяк (Сарни)431
Нападюк РостиславФК Вільхівці431
Шевченко ІлляМаяк (Сарни)422
Кравченко АнтонСтандарт (Нові Санжари)413

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.