Новини :: Турніри

Турніри

Турецьке "Літо" вінничан

Турецьке "Літо" вінничан

У Туреччині завершився перший міжнародний дитячий фестиваль "Стамбул-Ріва", який проходив у рамках проекту УЄФА "Літо масового футболу". Україну на цьому заході представляв колектив вінницької загальноосвітньої школи №10, який здобув це право, посівши друге місце в фіналі всеукраїнських змагань на призи клубу "Шкіряний м'яч".

Підтримка ФФУ

Федерація футболу України, яка є членом Хартії масового футболу УЄФА та вважається одним із європейських флагманів у розвитку масового футболу, виступила спонсором вінничан, повністю забезпечивши їхню поїздку до берегів Босфору. А організатором фестивалю виступила Футбольна федерація Туреччини, яка надала в розпорядження гостей із шести країн світу комплекс "Ріва", де проводять свої навчально-тренувальні збори місцеві збірні.

Найкраща – Кіпоренко

Протягом тижня учасники фестивалю – хлопці та дівчата віком до 12 років – не лише брали участь у футбольних конкурсах та Турнірі Дружби, а й стали учасниками різноманітних розважальних заходів, що сприяли спілкуванню дітей із різних куточків світу. До речі, тематичний конкурс малюнків "Футбол у Селищі Мрії", в якому на розгляд журі були представлені більше ста авторських робіт, виграла українка Марія Кіпоренко.

Дві групи

У футбольному Турнірі Дружби приймали участь вісім колективів, які були поділені на дві групи. Українці потрапили до групи В, де їхніми суперниками стали команди з Македонії, Німеччини (складена з турків що проживають у цій країні) та Туреччини. До іншої групи потрапили – Росія, Німеччина, Туреччина-2 й Північний Кіпр.

Вдалий старт

Змагання проходили за правилами "Шкіряного м'яча", але з однією відмінністю – на полі в складі кожної команди постійно повинна була грати одна дівчинка. Українці розпочали турнір переконливою перемогою над німецькими турками – 4:2, але наступні два поєдинки програли: збірній Туреччини – 0:2, македонцям – 2:3. Посівши третю сходинку в групі, вінничани отримали змогу посперечатися за 5-8 місця.

Знову Македонія

Першим суперником українців на цьому етапі стала команда з Росії, яка посіла останній рядок у групі А. Вінничани, які прагнули реабілітуватися за прикру поразку в останньому матчі, здобули важку перемогу – 2:1 і знову потрапили на колектив із Македонії. Тренерський штаб українців зробив належні висновки з першої зустрічі з македонцями, що й підтвердила гра та рахунок – 3:1 на користь нашої команди. Таким чином, команда з Вінниці посіла п'яте місце, а переможцем Турніру Дружби стала збірна Туреччини.

Андрій Зайцев, ФФУ